Ranjena (1997)

WOUNDED (Originalni naziv)

akcija triler kriminalistički

Julie (M.Amick) se mora trgnuti i suprotstaviti hladokrvnom ubojici kako bi preživjela

Režija: Richard Martin
Scenarij: Harry Longstreet
Uloge: Mädchen Amick, Graham Greene, Adrian Pasdar, Robert Costanzo, ...

Filmografija

Vrlo solidan film, na tragu kino-hita "Hunted" s Beniciom del Torom i T. Lee Jonesom u glavnim ulogama, koji ne pokušava podilaziti gledateljima, čija je radnja iznimno jednostavna i linearna te se prati s lakoćom, ali i uspijeva zainteresirati svojom nenametljivom dinamikom. Nikada ne bombardira non-stop akcijom ili izrazitom ekspresivnošću zbivanja. Zanimljivo je spomenuti i da se u filmu pojavljuju zvijezda Twin Peaksa - M. Amick te uvijek rado viđeni G. Greene.

Opširnije

Julie Clayton (M. Amick) sa svojim zaručnikom Donom Powellom (R. J. Paul) živi u divljini i pomaže medvjedima. No jednoga jutra zateći će ih neugodno iznenađenje - netko je poubijao mnoštvo medvjeda. Slučaj će istražiti FBI, no tijekom istrage lovokradica koji je to učinio - Hanaghan (A. Pasdar), hladnokrvno će ubiti Dona te policijskog istražitelja, ali i teško raniti Julie.

Ipak, slučaj se neće zaustaviti na tome. Ranjena Julie uskoro će početi dobivati prijeteća pisma u bolnicu te će joj jasno biti stavljeno na znanje da ubojica neće samo tako dopustiti da ga raskrinka. Prestrašena i malodušna Julie ipak će se trgnuti uz pomoć detektiva Rollinsa (G. Greene), koji se upravo vratio s rehabilitacije od ovisnosti o alkoholu.

 

Foto

Komentari (0)