Gamer (2009)

Gamer (Originalni naziv)

akcija triler sf

Kable, gladijator budućnosti, odluči izravnati račune s čovjekom koji mu je uništio život

 
Režija: Mark Neveldine, Brian Taylor
Scenarij: Mark Neveldine, Brian Taylor
Uloge: Gerard Butler, Amber Valletta, Michael C. Hall, Kyra Sedgwick, ...

Filmografija

Redateljsko-scenaristički dvojac, Mark Neveldine i Brian Taylor ("Crank", "Crank: High Voltage"), donose nam ovaj vrhunski akcijski triler smješten u bliskoj budućnosti u kojoj su igre i zabava evoluirali na potpuno novu razinu: ljudi kontroliraju druge ljude u online igrama.

U budućnosti napredna tehnologija omogućava kontrolu ljudskog uma, a time i života. Milijunaš Ken Castle (Michael C. Hall) stvorio je ultimativnu video igru “Slayers“, ujedno kontroverznu i popularnu, koja se nevjerojatnom brzinom proširila među populacijom. Simon (Logan Lerman) je slavni gamer koji je uspio postići da njegov karakter u igrici preživljava iz tjedna u tjedan. No za razliku od ostalih likova u igrici, Simonov avatar Kable (Gerard Butler) je stvarna osoba. Odvojen od svoje obitelji, u zatvoru, natjeran da se bori protiv svoje volje, Kable zna da je jedini način da opet vidi svoju obitelj da nekako pobjegne iz igrice, ponovno vrati svoj identitet te otkrije čitavom svijetu Castlerovu nehumanu tehnologiju.

Od autora i redatelja “Cranka”, Marka Neveldinea i Briana Taylora, stiže upravo onakav film kakav ste mogli očekivati od dvojica zaslužnih za prije spomenutu franšizu. Dakle, radi se o adrenalinskom SF akcijskom trileru, od kojeg nećemo odvojiti pogled kroz čitavu njegovu minutažu. Ukoliko ste voljeli “Matrix“ ili recimo “The Running Man“ s Arnoldom Schwarzeneggerom, ovaj triler koji pripituje granice ljudske mašte, ali prvenstveno ludosti i zaluđenosti novom tehnologijom, te samo djelomično gamerske supkulture, savršeno će vam odgovarati. Glavne uloge pripale su poznatom Gerardu Butleru (“300 – Bitka kod Termopila“) te Michaelu C. Hallu, kojeg svi prepoznajemo kao Dextera iz istoimene serije.


Komentari (9)

Foto