Kraljević i ja (2004)

THE PRINCE & ME (Originalni naziv)

melodrama romantika

Bajkovita ljubavna priča o Danskom kraljeviću i američkoj studentici

 
Režija: Martha Coolidge
Scenarij: Jack Amiel, Michael Begler, ...
Uloge: Julia Stiles, Luke Mably, Ben Miller, Miranda Richardson, James Fox

Filmografija

Danski kraljević Edvard odlazi u SAD, na sveučilište Wisconsin, jer ga u domovini progone tabloidi i paparazzi. Privukla ga je TV reklama o tamošnjim seksualno nesputanim djevojkama. Na sveučilištu upozna američku studenticu Paige koja mu se odmah svidi, a nakon nekog vremena dvoje mladih iskreno se zaljube jedno u drugo.

Paige, međutim, ne zna da je Eddie, kako Edvarda zovu u Americi, princ i prestolonasljednik...

"The Prince and Me" bajkovita je ljubavna priča u dobro poznatoj i omiljenoj holivudskoj tradiciji, s jednom od najvećih mlađih holivudskih zvijezda, J. Stiles (10 razloga zašto te mrzim, Hamlet, Osmijeh Mona Lise, Bourneov idenitet, Bourneova premoć, Bourneov ultimatum, Pretkazanje), u glavnoj ulozi.

Partner joj je manje poznati mladi britanski glumac L. Mably, a u ulogama danskih kraljevskih roditelja nastupaju itekako poznata i ugledna glumačka imena, također britanske provenijencije - M. Richardson (Plačljiva igra, Sanjiva dolina, Sati, Fantom iz opere) i veteran J. Fox (Sluga, Potjera bez milosti, Performans, Put u Indiju). Film je režirala poznata američka redateljica Martha Coolidge, koja se afirmirala u prvoj polovici devedesetih ženskim temama na filmu - "Rambling Rose" s Laurom Dern i "Angie" s Geenom Davis u naslovnim ulogama.


Komentari (3)

Foto