Klub Jane Austen (2007)

The Jane Austen Book Club (Originalni naziv)

drama romantika

Šest osoba iz Kalifornije osnuje klub kako bi raspravljali o djelima Jane Austen

 
Režija: Robin Swicord
Scenarij: Robin Swicord, Karen Joy Fowler
Uloge: Maria Bello, Emily Blunt, Kathy Baker, Amy Brenneman, Maggie Grace, ...

Filmografija

Radnja filma „Klub Jane Austen“, koji je Robin Swicord snimio prema istoimenome romanu, prati grupu žena i jednoga muškarca koji se redovito sastaju i raspravljaju o romanima popularne spisateljice, no ubrzo otkrivaju da ih vlastiti životi podsjećaju na teme koje je spisateljica obrađivala u svojim romanima.

Sylvia (Amy Brenneman) šokirana je kada je muž Daniel (Jimmy Smits) napusti nakon 20 godina braka u kojem imaju troje djece. Jocelyn (Maria Bello), njezina neudana prijateljica, skriva se od svoga samotnjačkog života uzgajajući pse. Prudie (Emily Blunt), mlada učiteljica francuskoga, udana je za bogatoga muža, ali ometaju je svakodnevne maštarije o seksu s drugim muškarcem. Bernadette (Kathy Baker), koja se više puta udavala, razvija čežnju za još jednom srećom u životu.
Prelijepa i odvažna Allegra (Maggie Grace), Sylvijina i Danielova kći lezbijka, prestala je komunicirati sa svojom ljubavnicom. Te Grigg (Hugh Dancy), mladi ljubitelj znanstvene fantastike i kompjuterski stručnjak, koji na prvi pogled ostavlja dojam kao da ne pripada njihovu krugu, zapravo osjeća olakšanje što je upravo on jedini muškarac u tom klubu.

Komentari (4)

Foto