Mrtva djevojka (2006)

The Dead Girl (Originalni naziv)

triler drama

Tajanstvena smrt mlade žene povezati će sudbine potpunih stranaca

 
Režija: Karen Moncrieff
Scenarij: Karen Moncrieff
Uloge: Toni Collette, Giovanni Ribisi, Brittany Murphy, Josh Brolin, James Franco...

Filmografija

„Mrtva djevojka“ je kvintet priča o naizgled nepovezanim ljudima čiji se životi isprepliću oko ubojstva mlade žene (koju glumi Brittany Murphy). Likovi u filmu povezani su ne samo ubojstvom nego i lošim kartama koje im je dodijelio život. Film istražuje njihove unutarnje borbe da ili nadiđu svoje loše sudbine ili im se predaju.

Život usamljene njegovateljice (Toni Collette) preokrene se naopačke kad naiđe na tijelo ubijene djevojke. Otkriće bi moglo predstavljati neki kraj za studenticu forenzike (Rose Byrne) čija je sestra nestala kad je bila dijete. Kućanica (Mary Beth Hurt) dolazi do jezive poveznice između tijela i svoga supruga (Nick Searcy), što je navodi da poduzme mračni i odlučni čin. Majka (Marcia Gay Harden) očajnički traži odgovore o životu svoje odbjegle kćeri i pronalazi ih u jednoj od njezinih problematičnih mladih prijateljica (Kerry Washington).

Prevrtljiva mlada žena (Brittany Murphy) ide na odiseju da kupi svojoj maloj kćeri rođendanski dar. Zajedno, te priče oslikavaju razorni portret sedam žena čiji su životi povezani jednim činom nasilja i željom za promjenom.


Komentari (0)

Foto