Izgubljeni na Manhattanu (2007)

ADRIFT IN MANHATTAN (Originalni naziv)

drama

Mladi fotograf upušta se u vezu sa privlačnom traumatiziranom ženom

 
Režija: Alfredo De Villa
Scenarij: Nat Moss prema
Uloge: Heather Graham, Victor Rasuk, Dominic Chianese, Elizabeth Pena, ...

Filmografija

S uspjehom prikazana na prestižnom filmskom festivalu u Sundanceu, te nagrađena na festivalima u Indianapolisu, Palm Beachu i San Diegu, ova je drama drugo redateljsko ostvarenje Alfreda De Ville (Washington Heights), filmaša koji je za svoj prvijenac također dobio brojne nagrade i priznanja. Riječ je o tematski intrigantnom, emocijama nabijenom, prilično tjeskobnom, sugestivno režiranom i vrlo atmosferičnom ostvarenju koje nose raspoložene glumačke interpretacije.

Mladi Simon Colon (V. Rasuk) povučeni je 20-godišnji njujorški fotograf, sin posesivne Marte (M. Forte), miran i šutljiv mladić koji se nikad ne odvaja od fotografskog aparata. Jednog poslijepodneva, vraćajući se s posla u foto-studiju gospodina Sneidera (R. Petrocelli), Simon na klupi u parku ugleda elegantnu i privlačnu Rose Phipps (H. Graham). Privučen njezinom ljepotom i tužnim izrazom lica Simon počne fotografirati mladu ženu, te ju ubrzo odluči slijediti gradskim ulicama sve do njezina stana. Nakon što koji dan kasnije bez šefova znanja razvije Roseine fotografije, Simon joj ih odluči anonimno poslati.

A Rose je cijenjena oftalmologinja, traumatizirana nedavnom pogibijom dvogodišnjeg sina, tragedijom koja ju je poslije šest godina braka udaljila od supruga Marka (W. Baldwin). Jedan od njezinih pacijenata je osamljeni Tommaso Pensara (D. Chianese), stari dostavljač kojem Rose dijagnosticira gubitak vida. Zabrinut zbog činjenice da će kroz nekoliko mjeseci sasvim oslijepiti, Tommaso odluči priviknuti se na upotrebu bijelog štapa, ne primjećujući da ga neprekidno promatra njegova kolegica Isabel Parades (E. Pena). Kad to napokon primijeti, Tommaso će se pobojati da će moguću vezu omesti njegova sljepoća. U međuvremenu, nakon što primi svoje fotografije poslane iz Snaiderova studija, zabrinuta Rose odluči otkriti njihova pošiljatelja. Kad ubrzo shvati da je to Simon, Rose će se s njim upustiti u bizarnu vezu. No Simon se sviđa i kolegici Melanie (N. Leach).

 U glavnoj ulozi nastupa H. Graham (Blues kaubojki, Vrisak 2, Izgubljeni u svemiru, Austin Powers: Špijun koji me hvatao, Bowfinger, Vjerna žena, Bobby), atraktivna glumica koja se dokazala izvrsnom sporednom ulogom u remek-djelu "Kralj pornića" Paula Thomasa Andersona, a uz mladog V. Rasuka (Haven, Gospodari Dogtowna, serija Zakon i red: Odjel za žrtve) njezini su partneri D. Chianese (Kum 2, Pasje poslijepodne, Svi predsjednikovi ljudi, Sumrak na Manhattanu), zasigurno najpoznatiji po dva puta za Emmy nominiranoj ulozi senilnog ujaka Corrada Juniora u kultnoj seriji Obitelj Soprano; zatim E. Pena (La Bamba, Plavi čelik, Jacobova ljestvica užasa, Moj prijatelj Willy 2, Gas do daske, Transamerica) i W. Baldwin (Rođen četvrtog srpnja, Tri srca, Sliver, Bulworth).


Komentari (0)

Foto