Zavodnik (1952)

Dreamboat (Originalni naziv)

komedija

Život uglednog profesora se promijeni kad javnost sazna da je on bivši popularani glumac

 
Režija: Claude Binyon
Scenarij: Claude Binyon, John D. Weaver
Uloge: Clifton Webb, Ginger Rogers, Anne Francis, Jeffrey Hunter, Elsa Lanchester

Filmografija

Thornton (Clifton Webb) je profesor književnosti koji je nekada bio vrlo popularan glumac nijemih filmova. Kada javnost to otkrije profesoru se život totalno promijeni. No tu je i njegova bivša partnerica koja odluči oživjeti svoju karijeru promovirajući njegove filmove...

Clifton Webb je Thornton, profesor književnosti, perfekcionist, udovac i otac prelijepe kćeri (Anne Francis). Međutim, niko ne zna ništa o tome šta se događalo u Thorntonovom životu prije nego što je postao profesor. Zahvaljujući televiziji svi će otkriti da je Thornton zapravo Bruce Blair, "američki zavodnik", nekada vrlo popularan akter nijemih filmova.

Ali, njegova bivša kolegica (Ginger Rogers) je odlučila oživjeti svoju karijeru pojavljujući se kao najavljivačica vlastitih filmova koji se sada prikazuju na televiziji. Time su i fakultet i Thornton osramoćeni. Zato je on prisiljen stvari riješiti na sudu. Iako ipak na kraju ipak ostaje bez posla, Thornton je iznenađen naglim porastom popularnosti i novim filmskim ugovorima.


Komentari (0)

Foto