Idi mi, dođi mi (1983)

IDI MI, DOĐI MI (Originalni naziv)

komedija

Mladi bračni par pokušava organizirati svoj život unatoč mnogim problemima

 
Režija: Zoran Čalić
Scenarij: Zoran Čalić
Uloge: Dragomir Bojanić-Gidra, Velimir Bata Živojinović, Vladimir Petrović, ...

Filmografija

Nastavak filma "Lude godine" u kojemu se mladi bračni par bori sa međusobnom otuđenošču koje je uzrokovalo i mješanje njihovih roditelja u njihov brak.Napokon shvate da je njihova ljubav i obitelj jedina prava vrijednost u životu.

Mladi bračni par, Marija (Rialda Kadrić) i Boba (Vladimir Petrović) useljavaju u svoj novi stan i kreću u novi život. No uskoro počinju zapostavljati jedno drugo i dijete te život podređuju materijalnim stvarima. Život im ne olakšavaju niti djedovi Žika (Dragomir Bojanić Gidra) i Milan (Marko Todorović) koji se uporno miješaju u njihove privatne stvari. Srećom, Marija i Boba će vrlo brzo shvatiti da im je najveća vrijednost obitelj, kao i međusobna bliskost i ljubav.

Popularni filmski serijal s područja bivše Jugoslavije, "Lude godine“, započeo je svoje prikazivanje davne 1977., a slijedilo je još devet nastavaka do 1992. Sve od reda režirao ih je Zoran Čalić, a sedmi nastavak, snimljen 1985., dobio je naziv "Žikina dinastija“. Iako u originalu zamišljena kao ozbiljna drama koja upozorava na društvene probleme poput seksa bez zaštite i tinejdžerske trudnoće, sporedni likovi Živorad "Žika" Pavlović  (Dragomir Bojanić Gidra) te Milan Todorović (Marko Todorović) istaknuli su svoj talent za komediju te ubrzo preuzeli glavnu riječ.

Iako ga filmska struka nije prihvatila, serijal je postao  jedan od najpopularnijih u Jugoslaviji, pa čak i u zemljama Istočne Europe. Tako je glumica Rialda Kadrić primila pozivnicu Moskovskog filmskog festivala, koji je tada bio isključivo rezerviran za nove zvijezde Sovjetskog Saveza. Serija se pokazala odličnom odskočnom daskom mnogim budućim zvijezdama bivše Jugoslavije - Sonji Savić, Zoranu Cvijanoviću, Nikoli Koji, Gali Videnović i Branku Đuriću. Naziv serije osmišljen je kao parodija na popularnu američku seriju "Dinastija”, koja je sredinom 80-ih osvojila gledatelje s područja tadašnje Jugoslavije.


Komentari (0)

Foto