ponedjeljak, 16.09.2019 18:10

Inspektor Dupin (2014)

Komissar Dupin (Originalni naziv)

kriminalistički

Inspektor Dupin u Bretanji rješava najzamršenije zločine

Neki ljudi, poput inspektora Dupina, Bretanju smatraju krajem svijeta. On je premješten onamo iz Pariza, a sa svojom alergijom na ribu i strahom od oceana, osjeća se kao riba na suhom. Srećom, svojim šarmom uspijeva osvojiti čak i najtiše Bretonce.
Režija:
Scenarij:
Uloge: Pasquale Aleardi, David Bennent, Annika Blendl, Ludwig Blochberger

Filmografija

Bretanju neki doživljavaju kao kraj svijeta. Recimo, inspektor za ubojstva Georges Dupin koji je onamo premješten iz Pariza. Uz njegovu alergiju na ribu i strah od oceana, osjeća se kao riba na suhom. Na sreću, svojim će šarmom i toplinom uspjeti razvezati jezike i najšutljivijih Bretonaca – te zadobiti povjerenje svojih novih kolega, šaljivice, novakinje i pouzdane djevojke Friday.

Opširnije

Dupin je iznenađen koliko su ubojstva u Bretanji maštovita. Pravi i lažni Gauguin vraćaju Dupina u 19. stoljeće… Novinarka će odgristi više ubojite tajne nego što može pojesti… Mirni će otok učiniti sve da ne postane „turistički raj“… Ekscentrična bivša glumica pronalazi truplo koje netragom nestaje… Mit o gradu potonulom u more navodno je povezan s ubojstvom mladoga para… Barem će veličanstveni stjenoviti krajolik Bretanje poslužiti kao osvježavajuće mjesto radnje za Dupinove avanture.

Foto

Komentari (0)