Posljednji poljubac (1982)

KISS ME GOODBYE (Originalni naziv)

komedija romantika

Priča o duhu koji se ne može pomiriti da je njegova udovica krenula dalje u život

 
Režija: Robert Mulligan
Scenarij: Jorge Amado, Bruno Barreto
Uloge: Sally Field, James Caan, Jeff Bridges, Paul Dooley, Mildred Natwick, ...

Filmografija

Simpatična romantična komedija redatelja Roberta Mulligana, „Posljednji poljubac" gledatelje će prije svega privući neobičnom vizijom žanra, koji se 1982. godine, kada je film snimljen, prilično razlikovao od današnje uniformiranosti. Snimljen prema odličnom literarnom predlošku autora Jorgea Amada, film je ovo pun topline i ljubavi, ali i uvida u sve one sumnje koje nužno prate svako romantično obvezivanje.

Nakon što je poslije smrti supruga Jollyja (James Caan) ostala sama, Kay Villano (Sally Field) se pune tri godine nije usudila vratiti u svoj stari dom. Kada je konačno skupila hrabrost, Kay shvaća kako je bila u pravu kada je očekivala najgore - ne samo da je počinju proganjati uspomene na stara vremena, nego je uznemiruje i Jollyjev duh, koji ne opravdava Kayin izbor novog partnera. Naravno, osim Kay, nitko drugi Jollyja ni ne vidi, niti čuje, pa je počinju smatrati ludom, što duhu samo ide na ruku u planiranju sprječavanja najavljene svadbe.
Kao na prvi pogled neurotična Kay, Sally Field je apsolutno sjajna, što je u svojoj kasnijoj karijeri potvrdila nebrojeno puta, no film svojim luckastim nastupom nosi legendarni James Caan kao duh koji se ne može pomoriti sa činjenicom da je njegova udovica u svome životu krenula dalje.

Komentari (0)

Foto