Grijeh (2003)

SIN (Originalni naziv)

triler drama kriminalistički

Nakon što mu brutalno siluju sestru bivši policajac krene se osvetiti odgovornima

 
Režija: Michael Stevens
Scenarij: Tim Willocks
Uloge: Gary Oldman, Ving Rhames, Kerry Washington, Alicia Coppola, Bill Sage, ...

Filmografija

Iako je svojim osnovnim žanrovskim određenjem policijski triler, "Grijeh", redatelja Michaela Stevensa uvelike se oslanja na elemente i motive vesterna, što ga čini intrigantnim ostvarenjem. Stavljajući naglasak na propitivanje vlastitih grijeha, a ne na bezumnu akciju, Stevens i glumci su pokazali kako napetost ne leži isključivo u policijskoj istrazi, nego i u istraživanju vlastite prošlosti.

Nikad oprostiti, nikad zaboraviti - nikad nije zvučalo ovako brutalno i opasno. Policajac će osvetu potražiti u središtu kriminalnog podzemlja, no tamo će naći nešto što nije očekivao.

Umirovljeni policajac Eddie Burns (Ving Rhames) odjelu za ubojstva policijske postaje u Renou dao je najboljih petnaest godina života, zbog čega nikada nije zažalio. Kada njegova nepromišljena sestra Kassie (Kerry Washington) nestane, Eddie joj je spreman pomoći pod svaku cijenu te se nađe usred osvetničkog plana tajanstvenog Charlieja Stroma (Gary Oldman). Kako bi zaštitio svoju sestru, Eddie će se - izdan, potpuno sam, bez pomoći svojih dojučerašnjih kolega i kao invalid koji se ne može koristiti lijevom rukom - hrabro zaputiti u gradsko podzemlje.

Ving Rhames je odličan kao bivši policajac, ali je prava zvijezda filma ipak Gary Oldman, u još jednoj od uloga dijaboličnog negativca, kakve mu pristaju kao salivene.


Komentari (0)

Foto