Dozvola za Fockere (2004)

MEET THE FOCKERS (Originalni naziv)

komedija romantika

Drugi dio uspješne komedije "Dozvola za brak" redatelja Jaya Roacha

 
Režija: Jay Roach
Scenarij: Greg Glienna, Mary Ruth Clarke
Uloge: Robert De Niro, Ben Stiller, Dustin Hoffman, Barbra Streisand, ...

Filmografija

Drugi dio iznimno uspješne, odlične komedije „Dozvola za brak“, „Dozvola za Fockere“ redatelja Jaya Roacha možda je još i bolji film, prvenstveno zahvaljujući sjajnoj ulozi legendarnog Dustina Hoffmana, koji je kao Bernie Focker odigrao jednu od svojih daleko najboljih rola zadnjih petnaestak godina.

Kad god pomislite kako bi vas roditelji mogli osramotiti, samo se, poput Roberta De Nira, zapitajte: Kakvi bi to ljudi svojem sinu mogli dati ime Gaylord M. Focker?Nakon što je muškoj medicinskoj sestri Gregu Fockeru (Ben Stiller) ipak dao dopuštenje da mu oženi kćer Pam (Teri Polo), bivši CIA-in agent Jack Byrnes (Robert De Niro) želi upoznati i Gregove roditelje pa zajedno sa suprugom Dinom (Blythe Danner) putuje u Miami, gdje Fockeri žive. Susret dviju obitelji potvrđuje ono što je Jack slutio od samog početka, a to je da ih ne povezuje ama baš ništa, ali će se ipak potruditi naći zajednički jezik, zbog sreće svoje djece.
Iako je komedija "Dozvola za Fockere" puna urnebesnih scena i visokoga komičarskog ritma, film je ovo s jasnom porukom o važnosti obitelji i međuljudskog razumijevanja, što ga izdiže poviše gomile razularenih komedija našeg vremena. Ben Stiller se svojim nastupom po tko zna koji put potvrdio kao jedan od predvodnika najnovije generacije holivudskih komičara, a u manjoj ulozi možemo vidjeti i njegovoga kompanjona Owena Wilsona.

Komentari (6)

Foto