Posljednji zadatak (1973)

The Last Detail (Originalni naziv)

komedija drama

Dva mornara odluče na poseban način ispratiti njihovog kolegu koji ide u zatvor

 
Režija: Hal Ashby
Scenarij: Robert Towne, Darryl Ponicsan
Uloge: Jack Nicholson, Otis Young, Randy Quaid, Clifton James, Carol Kane

Filmografija

Dvojica mornara prate povučenog novaka, optuženog da je ukrao novac namijenjen za dobrotvorne svrhe, iz baze u Virginiji u zatvor u Massachusettsu. Mladić ih osvoji svojom vedrom naravi i svojom nesretnom sudbinom i njih dvojica odluče mu priuštiti zabavu kakvu neće zaboraviti.

Buddusky (Jack Nicholson) i Mulhall (Otis Young) dobili su zadatak da isprate mladog mornara Meadowsa (Randy Quaid) iz baze u Virginiji do zatvora u Novoj Engleskoj gdje mora odslužiti kaznu od 8 godina zbog pokušaja krađe novca namijenjenog za dobrotvorne svrhe. Buddusky smatra da će kazna Meadowsu oduzeti najljepše godine života i uvjerava skeptičnog Mulhalla da pokažu nesretnom Meadowsu kako se zabavlja napijajući se, upadajući u tučnjave i zavodeći žene.

Između ostaloga, on nauči Meadowsa da se zauzme za sebe, te on ohrabren tim novim saznanjem pokušava pobjeći. Iako je na glasu kao „loš momak“, Buddusky je ipak samo „tip koji životari“ poput Mulhalla. Na kraju krajeva, obojica obavljaju posao koji im je naređen.


Komentari (0)

Foto