Potpuna pomrčina (1993)

Full Eclipse (Originalni naziv)

akcija horror kriminalistički

Detektiv se pridružuje policijskim specijalcima koji uz pomoć droge postaju vukodlacima

 
Režija: Anthony Hickox
Scenarij: Richard Christian Matheson, Michael Reaves
Uloge: Mario Van Peebles, Patsy Kensit, Bruce Payne, Anthony John Denison, ...

Filmografija

FIlm kreće od zanimljive premise o elitnoj policijskoj postrojbi čiji članovi s pomoću svojevrsne droge dobivaju nadljudsku snagu i postaju vukodlaci. Redatelj Anthony Hickox (Hellraiser III, Warlock: The Armageddon) uspio je filmu dati potrebnu atmosferu ne uskraćujući gledatelju akciju.

Predani policijski detektiv Max Dire dozna da se njegov partner Jim Sheldon nenadano oženio. Iste večeri, tijekom njihove ophodnje, dolazi do pljačke diskoteke, a kriminalci sve prisutne drže kao taoce. Max i Sheldon im se pokušavaju približiti kroz ventilacijske otvore, ali ih kriminalci primijete. U obračunu je Sheldon teško ranjen i stanje mu je kritično. No, sljedeći dan se pojavljuje u policiji potpuno zdrav, kao da se ništa nije dogodilo. Uz to, Sheldon se sve čudnije ponaša, a u akciji posjeduje nadljudsku snagu i izgleda neranjiv. Max se nikako ne može priviknuti na ponašanje svog partnera, a najveći šok kad Sheldon počini samoubojstvo...

Film ima poznatu glumačku postavu. Mario Van Peebles (Posse, Stag, Highlander III) pozornost je šire publike skrenuo na sebe ulogom u Eastwoodovom "Heartbreak Ridgu", da bi se poslije pokazao kao jedan od najdarovitijih crnih filmaša redateljskim ostvarenjem "New Jack City". Patsy Kensit nastupala je u filmovima još kao djevojčica, a ozbiljniju karijeru počela je graditi nakon uloge u "Apsolutnim početnicima". Uslijedili su zapaženi filmovi "Smrtonosno oružje 2", "Punoljetna" te "Angels and Insects". Anthony John Denison najpoznatiji nam je kao gangster Ray Luca iz serije "Kriminalističke priče", a Bruce Paynea se sjećamo kao negativca iz "Putnika 57" te iz serije "Nikita".


Komentari (0)

Foto