Pozdravi (1968)

Greetings (Originalni naziv)

komedija

Satirična priča o slobodnoj ljubavi, Kennedyjevom ubojstvom i ratom u Vijetnamu

 
Režija: Brian De Palma
Scenarij: Brian de Palma, Charles Hirsch
Uloge: Jonathan Warden, Robert De Niro, Gerrit Graham, Richard Hamilton, ...

Filmografija

Epska priča o trojici prijatelja - Paulu, stidljivku zaljubljive prirode, Lloydu – čudaku sklonom teorijama zavjere i Jonu, nadahnutom filmašu i radoznalom njuškalu.

Film se zbiva u glasovitoj njujorškoj boemskoj četvrti Greenwich Villageu krajem šezdesetih, u doba kad je predsjednik Johnson održao govor o tome zašto se Amerikanci moraju boriti u Vijetnamu. Paul Shaw (J. Warden) trebao bi biti uskoro unovačen i poslan u Vijetnam pa od svojih prijatelja Jona Rubina (R. De Niro) i Lloyda Claya (G. Graham) traži savjet kako da se izvuče iz vojske. Oni ga tome pouče vrlo detaljno, ali šaljivo. Paul ima problema i s djevojkama, jer je sramežljiv. Preko jedne agencije dobije adrese nekoliko djevojaka koje bi željele upoznati mladića. Ni s jednom ne prođe dobro. Prva je tajnica koju muči što Paul nema automobil, druga je rastavljena s djecom, treća je opsjednuta mistikom.

Paulov prijatelj Lloyd radi kao prodavač u jednoj knjižari. Vjeruje u teorije zavjere, a posebno se bavi time tko je stvarno ubio predsjednika Kennedyja. Zbog toga povećava fotografije tog ubojstva. Posebno se dobro složi s Earlom Robertsom (P. Maloney) koji tvrdi da je bio svjedok Kennedyjeva ubojstva, a u knjižari se boji kupiti knjigu o tome kako ga oni koji ga stalno nadziru ne bi vidjeli da kupuje upravo tu knjigu. Jon Rubin je u biti voajer koji želi svoju sklonost pretvoriti u umjetnost virenja. Zbog tog projekta amaterskom kamerom mora snimati djevojke...


Komentari (1)

Foto