Parcela s pogledom (2002)

PLOTS WITH A VIEW (Originalni naziv)

komedija romantika

Pogrebnik i njegova ljubav iz mladosti smisle pomalo bizaran način kako da budu zajedno

 
Režija: Nick Hurran
Scenarij: Frederick Ponzlov
Uloge: Brenda Blethyn, Alfred Molina, Christopher Walken, Naomi Watts, Lee Evans...

Filmografija

"Parcela s pogledom" malo je poznata, ali izvrsna crna romantična komedija izvrsnog scenarija, šarmantne režije i vrhunskih glumačkih nastupa. Briljiraju Brenda Blethyn, dva puta nominirana za Oscara (Tajne i laži, Mali glas), Alfred Molina (Frida, Spider-Man 2) i Christopher Walken (Lovac na jelene, Prava romansa, Kralj New Yorka, Pogreb), a jako je zanimljivo vidjeti i Naomi Watts (Mulholland Drive, 21 gram, King Kong) u za nju netipičnoj ulozi praznoglave seksi plavuše, koja joj odlično pristaje.

Wales, 1964. Dječak na školskom plesu želi prići djevojčici, ona se tome također nada, ali oboje su sramežljivi, a dok on oklijeva, njoj prilazi drugi i odvede je. Više od trideset godina kasnije djevojčica je postala kućanica, udana za dječaka koji joj je prvi prišao, a koji je sad odeblji političar s dvostruko mlađom ljubavnicom.

Sramežljivi dječak postao je vlasnik pogrebnog poduzeća. Betty Rhys-Jones, kako se zove nekadašnja djevojčica, i vlasnik pogrebne tvrtke, Boris Plots, ponovno se sretnu nakon što umre majka Bettyna muža. Davne emocije se probude, ljubav bukne, a da bi napokon bili zajedno, smisle nevjerojatan plan - inscenirat će Bettynu smrt nesretnim sučajem i sprovod, s tim da će lijes biti prazan. No stvari se baš i ne odviju kako su planirali.

 


Komentari (0)

Foto