Ludi odmor (1983)

Vacation (Originalni naziv)

komedija avantura

Obitelj odlazi na zasluženi odmor ali od samoga početka sve ide naopako

 
Režija: Harold Ramis
Scenarij: John Hughes
Uloge: Chevy Chase, Beverly D'Angelo, Imogene Coca, Randy Quaid, ...

Filmografija

Svakoga ljeta Chevy Chase svoju obitelj vodi na obiteljsko putovanje. No, ovoga je puta otišao malo predaleko.

Nakon 50 tjedana napornog rada i dosadne rutine, Clark Griswold (Chevy Chase) veseli se zasluženom odmoru, na kojemu će mu se pridružiti cijela obitelj. Supruga i djeca radije bi do odredišta letjeli, ali Clark inzistira na vožnji preko Amerike, potpuno miran i samopouzdan, jer je cijeli put pažljivo isplanirao danima prije polaska.S takvim pomnim planiranjem sve bi trebalo ići kao po loju, ali po krivu će poći apsolutno sve što može..

Jedan od filmova koji su franšizu "National Lampoon" izgradili u urbanu filmsku legendu, filmova uz koje se ne možete ne smijati do suza, "Ludi provod" takvim je ponajprije postao zbog izvrsne režije slavnog Harolda Ramisa te urnebesnog scenarija legendarnog Johna Hughesa, koji su priču o obiteljskom odmoru napunili nepreglednim mnoštvom gegova, šala, komike i neočekivanih situacija.

Meštar ceremonije bez ikakve je dvojbe maestralni Chevy Chase, koji odaje dojam osobe koju vam nikada ne bi dosadilo gledati na velikom ekranu. Ponovno gledanje ovoga kultnog naslova dokazat će vam da to nije samo dojam.


Komentari (0)

Foto