Bračne vode (2009)

Bračne vode (Originalni naziv)

komedija

Bandićevi su nesavršena prosječna hrvatska obitelj iz predgrađa Zagreba i zato su neodoljivi

 
Režija: Ištvan Filakovity
Scenarij: Stevo Cvikić, Dorotea Vučić
Uloge: Hrvoje Zalar, Mila Elegović, Mirela Videk, Vid Mekinić, Jadranka Đokić, ...

Filmografija

Vrijeme je za promjene, a nakon mora i sunca stiže jesen i povratak u tmurnu svakodnevicu. Sve to stiglo je i u dom Bandićevih."Bračne vode" opustošene recesijom i obogaćene novim promjenama vraćaju se na male ekrane.Iako je u cijeloj zemlji recesija, prijete otkazi i štrajkovi, u kući Bandićevih ove jeseni neće nedostajati humora, smijeha i sarkazma na način koji se može vidjeti samo u "Bračnim vodama".

Bandićevi su nesavršena prosječna hrvatska obitelj iz predgrađa Zagreba i zato su neodoljivi. Bandićevi ne idu na ljetovanje zbog recesije, no zato se odluče od svakodnevnice odmoriti u Hrvatskom zagorju. Tamo se susretnu s raznim situacijama i problemima. Sjekire, ubojstva i jedan šerif kojeg tumači Danko Ljuština, samo su neke od zgoda/nezgoda koje će četveročlana obitelj Bandićevih doživjeti na svom recesijskom odmoru.

Od ove jeseni glumačka ekipa "Bračnih voda" bit će u ponešto drugačijem izdanju. Tako će ulogu Zvonimira Bandića preuzeti Hrvoje Zalar i istovremeno promijeniti fah, pa će zarađivati kao postolar i ključar. Vrckastu kći Tinu utjelovit će mlada glumica Mirela Videk. U sporednim ulogama vidjet ćemo izuzetna glumačka imena poput Danka Ljuštine, Angela Palaševa, Filipa Šovagovića, Mirte Zečević, Marije Omaljev, Gordane Slivke, Otokara Levaj i Nenada Cvetka, a u epizodnoj ulozi pojavit će se zanosna Nikolina Pišek i Mario Valentić. U doba recesije Bandićevi nastoje u svom stilu preživjeti boreći se svojim najjačim oružjem, sarkazmom i ironijom. Naravno, njihovoj nesreći svjedoče malo bogatiji susjedi Marica i Ivica Kumarica.

Recesija je u cijeloj državi, a Bandićevi se kao ribe u vodi snalaze u hrvatskoj svakodnevnici. Prazni hladnjak, neiskorišteno ljeto i čekanje polupraznog blagdanskog stola samo su neke od situacija koje će Bandićevi riješiti svojim sarkastičnim pristupom prema životu. U doba velikih političkih promjena i recesije Zvonimir će ipak malo promijeniti svoj svjetonazor. Umjesto pasivnosti Bandić će se probuditi iz svoje svakodnevnice. Njegovu apatičnost će zamijeniti nešto aktivniji društveni život. Svoj posao postolara i ključara u trgovačkom centru malo će više simpatizirati zbog zgodnih mušterija koje mu često ulaze u radnju. Lijepa Nikolina Pišek oduševit će Bandića kada jednog dana u ulozi popravljačice hladnjaka kao majstorica Dolores pokuca na njegova vrata. Osim Zvonimira i Ivan će se ugodno iznenaditi zgodnim ženskim majstorom, no na zemlju će ga spustiti i opomenuti njegova obožavana žena te Zvonimirova omražena susjeda Marica.

S obzirom da je Zvonimir već odavno izgubio seksualni interes za svoju ženu, Sunčica se odluči na radikalan potez. Zajedno sa svojim prijateljicama Maricom i Slivkom, koju tumači Mirta Zečević, odluči izaći u striptiz bar gdje će je oduševiti privlačan i atraktivan striper. U ulozi stripera Zorroa vidjet ćemo Marija Valentića. U doba otkaza i nedostatka novca, na vrata skromne kuće Bandić stići će kreditna kartica naslovljena na ime Riki Bandić. Oduševljeni tom daru s neba, Bandićevi si protumače kako je kartica vlasništvo njihovog psa Rikija te se odluče na provod u toplicama ne računajući na posljedice trošenja tuđeg novca.

Poslije razuzdanog financijskog razbacivanja Zvonimir će se naći u neprilici, jer mora odgovarati gospodinu Bekalu (Otokar Levaj) koji zatraži povrat svoje izgubljene kartice.  Tina i Bobo i dalje nastavljaju ometati svog oca u omiljenoj aktivnosti, gledanju televizije. Bobo pak ima trajni neuspjeh kod djevojaka, dok se njegova sestra Tina i dalje ne može pohvaliti zavidnim kvocijentom inteligencije. Susjed Ivan i dalje sluša Zvonimirove savjete kako bi probudio čvrstu mušku ruku u svom domaćinstvu, no i dalje mu to ne uspijeva zato što ga supruga Marica uspješno drži pod svojoj papučom.


Komentari (1)

Foto