Vlak smrti (2006)

Im Auftrag des Vatikans / Death Train (Originalni naziv)

akcija

Bivši vojnik koji se povukao u samostan morati će spriječiti pljačku smrtonosnog virusa

 
Režija: Diethard Küster
Scenarij: Gunar Hochheiden, Dieter Tarnowski
Uloge: Mathis Landwehr, Arnold Vosloo, Jef Bayonne, Stephan Bieker, Ken Bones, ...

Filmografija

Uzbudljivi akcijski film, "Lasko" je naslov koji je producirao slavni producent Hermann Joha, poznat po cijelom nizu hvaljenih filmova i serija, a režirao Diethard Küster. Spajajući teme vatikanske crkve i tajnovitosti kršćanskih redova s bogatim akcijskim scenama punima vojnih vještina, autori su uspjeli snimiti film koji predstavlja sasvim novog akcijskog junaka, onog koji radi uime Vatikana.

Poslije traumatičnih događaja u misiji na Kosovu, Lasko (Mathis Landwehr) napušta svoju vojničku službu u postrojbama KFOR-a te se povlači u samostan. Međutim, život koji je izabrao bit će miran tek za kratko, jer ga već dulje promatra Matthias (Simon Dutton), agent tajnoga kršćanskog reda, koji ga želi iskoristiti zbog Laskovih sportskih sposobnosti i etničkog integriteta. Matthiasov je zadatak štititi hodočasnike u Lurd, a nitko ni ne sluti kako beskrupulozni gangsteri planiraju izvesti spektakularnu pljačku smrtonosnog virusa te iskoristiti hodočasnički pohod za svoj bijeg.

Glavnu ulogu igra mladi Mathis Landwehr, izvrstan poznavatelj borilačkih vještina, dok je u ekipi svakako najuglednije ime Arnolda Voslooa, koji je nastupao u filmovima kao što su "Mumija", "Hard Target", "Darkman II", 'Darkman III" i četvrtoj sezoni serije "24".

 


Komentari (0)

Foto