Strpljivo s medom (2000)

BEAR WITH ME (Originalni naziv)

dječji obiteljski avantura

Djevojčica Emily u potrazi za ljubimicom, medvjedicom Mashom odlazi u divljinu

 
Režija: Paul Ziller
Scenarij: Lewis B. Chesler, Paul Ziller
Uloge: Helen Shaver, Kaitlyn Burke, Gordon Tootoosis, Kimberley Warnat, ...

Filmografija

Godine 1997. kanadski su filmaši snimili zabavnu humornu dramu "Ms. Bear" u kojoj je djevojčici Emily kućnom ljubimicom postala jedna medvjedica. Nakon što su priču o Emily i njezinoj ljubimici Mashi vrlo dobro prihvatili vršnjaci glavne junakinje, realiziran je serioznije intoniran nastavak filma "Strpljivo s medom". I dok je u prvom dijelu naglasak stavljen na (ne)snalaženje divlje životinje u civilizaciji, drugi je dio odveo djevojčicu Emily u divljinu gdje ona traži neprežaljenu Mashu.

Osnovnoškolka Emily Bradley (K. Burke) prije nekoliko je godina udomila medvjedicu Mashu koju je naposljetku morala vratiti u šumu. No djevojčica i dan-danas misli na svoju nekadašnju ljubimicu i želi o njoj napisati priču za školski list. Istodobno njezina starija sestra Melissa (K. Warnat) aktivna je u društvu za očuvanje prirode, koje se bori protiv sječe Prašume velikog medvjeda u kojoj žive sve gladniji medvjedi. Zabrinuvši se za Mashu, Emily odluči otići u šumu i potražiti svoju voljenu medvjedicu. Međutim, past će u rijeku nakon čega će cijeli grad krenuti u potragu za hrabrom djevojčicom...

Film je dobio snažan pečat borbe za očuvanje prirode, jer su i Emily i njezina obitelj aktivni zagovornici sprečavanja nekontrolirane sječe šuma. Kao i prethodnik i ovaj je film djelo redatelja i koscenarista Paula Zillera (Back in Action, Silent Cradle), koji se očito zna obraćati mlađim gledateljima. Uz to, film plijeni atraktivno režiranim akcijskim prizorima u kojima Emily i Masha proživljavaju pravu pustolovinu sve do spektakularne završnice.

Emily ponovno tumači darovita K. Burke (Resurrection, A Song from the Heart) koja sa svojih deset godina glumi itekako zrelo i uvjerljivo. Njezini su odrasli kolege M. Ontkean (Making Love), poznat iz kultne serije "Twin Peaks", zatim kanadska glumica i redateljica H. Shaver (Lost!, In Praise of Older Woman), te cijenjeni komičar i scenarist A. Thicke, nominiran za nagradu Emmy (America 2-Night) i Zlatni globus (serija Growing Pains).


Komentari (0)

Foto