Narednik Bilko (1996)

Sgt. Bilko (Originalni naziv)

komedija

Mir i blagostanje u bazi narednika Ernesta Bilka poremeti mrski neprijatelj iz mladih dana

 
Režija: Jonathan Lynn
Scenarij: Andy Breckman, Nat Hiken
Uloge: Steve Martin, Dan Aykroyd, Phil Hartman, Glenne Headly, Daryl Mitchell

Filmografija

Narednik Ernest Bilko je šarlatan koji koristi svoj položaj za niz ilegalnih operacija zarade u dogovoru sa svojim ljudima.To blagostanje poremeti dolazak neprijatelja iz prošlosti.

Narednik Bilko (Steve Martin) zadužen je za upravljanje vozilima u vojnoj bazi. No osim toga, Bilko se bavi organiziranjem raznih nedozvoljenih zabava unutar garnizona, kao što je kockanje ili iznajmljivanje vozila. Sve te nelegalne aktivnosti njegov zapovjednik (Dan Aykroyd) odluči ne vidjeti jer je više zabrinut za svoju budućnost. Vojne baze zatvaraju se jedna za drugom, a major Thorn mogao bi učiniti isto i s njegovom. Opasnost da se nešto tako dogodi poveća se kada pukovnik Hall sazna da Thorn (Phil Hartman) i Bilko imaju zajedničku prošlost. Zbog Bilka, Thorn je bio primoran služiti na Greenlandu, što je značajno usporilo njegovo napredovanje u karijeri.

Bez ikakve dvojbe "Narednika Bilka" možemo svrstati u red najzabavnijih filmova Stevea Martina. U ulozi vrckastog narednika osjeća se izvrsno, a jedan od razloga tome nalazimo u njegovim filmskim kompanjonima Danu Aykorydu i Philu Hartmanu, uz koje Steve Martin dolazi do punog izražaja. Četrdeset godina ranije, legendarnog Phila Silversa gledali smo u ulozi narednika Bilka, no većini gledatelja interpretacija Stevea Martina ostaje nezaboravna.


Komentari (0)

Foto