Kellyjeva banda (2004)

Kelly Gang (Originalni naziv)

akcija kriminalistički avantura vestern biografski

Život legendarnog australskog odmetnika, i heroja običnih ljudi, Neda Kellyja

 
Režija: Gregor Jordan
Scenarij: Robert Drewe, John Michael McDonagh
Uloge: Heath Ledger, Orlando Bloom, Naomi Watts, Geoffrey Rush, Rachel Griffiths

Filmografija

Biografska priča o australskom odmetniku, Nedu Kellyju, inspirirana je knjigom "Our Sunshine" Roberta Drewa, prema kojoj je scenarija napisao John Michael McDonagh. Film je režirao Gregor Jordan ("Buffalo Soldiers"), dok se u glavnoj ulozi pojavljuje Heath Ledger.

Australija, 1880-tih godina. Ned Kelly kao šesnaestogodišnjak završava u zatvoru nepravedno optužen za krađu konja. Nakon izlaska iz zatvora četiri godine kasnije, otvrdnuo ali odlučan živjeti pošteno, Ned radi na farmi kod engleskog veleposjednika, a dodatno zarađuje boksom. No, sistem u kojem živi pun je predrasuda prema prvoj generaciji irskih imigranata tako da, nakon što policajac napadne njegovu sestru Kate, Neda i njegovu majku optužuju za pokušaj ubojstva.

Prisiljen na bijeg Ned odlučuje osvetiti nepravdu. S mlađim bratom Danom i dvojicom prijatelja, Steveom Hartom i Joeom Byrneom, osniva bandu koja pljačka banke po malim mjestima. Ned je sve poznatiji kao nepobjediv odmetnik, heroj među običnim ljudima i istovremeno najtraženiji čovjek u Australiji. Vlasti angažiraju višeg policijskog inspektora Harea i čitavu vojsku policije ne bi li ga uhvatili, a Ned istovremeno planira nevjerojatnu akciju u konačištu u Glenrowanu. Nakon tog će događaja zauvijek učvrstiti svoj status legendarnog revolucionarnog heroja australske niže klase.


Komentari (0)

Foto