Zlatni pehar (2000)

Golden Bowl (Originalni naziv)

drama romantika

Priča o životima četvoro ljudi - oca, kćeri i dvoje bivših ljubavnika koji žive zajedno

 
Režija: James Ivory
Scenarij: Ruth Prawer Jhabvala, Henry James
Uloge: Kate Beckinsale, Nick Nolte, James Fox, Anjelica Huston, Uma Thurman, ...

Filmografija

Bogato produciran film okupio je briljantnu glumačku postavu čija su imena i filmski nastupi predobro poznati, te je uvršten u natjecateljski program festivala u Cannesu.

Mladi Amerigo (J. Northam) zvani Princ, osiromašeni izdanak aristokratske talijanske obitelji, vjenča se s Maggie (K. Beckinsale), izvanredno ljupkom kćeri američkog bogataša Adama Ververa (N. Nolte).

Maggie i njezin otac, koji su međusobno jako bliski, ne znaju da su Amerigo i Maggiena najbolja prijateljica, lijepa Amerikanka Charlotte (U. Thurman), ne tako davno bili ljubavni par te da se snažna iskra njihove međusobne naklonosti nije ugasila. Charlotte se odluči udati za mnogo starijeg Adama Ververa i tako se nađe pod istim krovom s Amerigom i Maggie. Stvara se intrigantan ljubavni četvorokut...

Stalni producentsko-autorski trio James Ivory, Ismail Marchant i Ruth Prawer Jhabavla, zaslužan za filmove poput "Soba s pogledom", "Howards End" ili "Na kraju dana", angažirao se oko prilagodbe posljednjeg i možda najsloženijeg, izvanredno intrigantnog romana "The Golden Bowl" velikog američkog pisca Henryja Jamesa, koji je kao i njegovi junaci velik dio života proveo u Europi, sa stalnim mjestom boravka u Engleskoj.


Komentari (0)

Foto