Stvori me po želji (1996)

Color Me Perfect (Originalni naziv)

drama

Mentalno ograničena žena pristaje na eksperiment koji će joj podići nivo inteligencije

 
Režija: Michele Lee
Scenarij: Don Mueller, Michele Lee
Uloge: Michele Lee, Susan Blakely, Robin Thomas, Stan Cahill, Nathaniel DeVeaux, ...

Filmografija

U životu mentalno ograničene žene događa se čudan i neočekivani preokret, kada pristaje na eksperiment, kojim će joj se podići nivo inteligencije.

Dina Blake je četrdesetogodišnja, mentalno ograničena žena, koja provodi vrijeme igrajući se u parku, brljajući bojama i pomažući svojoj rođaci na štandu sa hranom. Ipak, u njenom životu događa se čudan i neočekivani preokret, kada pristaje na eksperiment, kojim će joj se podići nivo inteligencije. Obzirom da  su dobili zeleno svjetlo da testiraju revolucionarni lijek, dr. Mitch Conlon i njegova zaručnica, dr. Linda Ryan, biraju Dinu za objekt u, medicinski i profesionalno, najdramatičnijem poduhvatu tih godina.

Već od prve injekcije, Dinina inteligencija se podigla na izvanredan nivo. Ubrzo je počela  raspravljati o svemu, od fizike do kompjuterskog softvera, i guta informacije o svemu što joj se nađe u vidokrugu. Za Lindu, Dina predstavlja sredstvo da dostigne uspjeh i postane slavna. Ali, "kreacija" njenog zaručnika, također postaje i njezina suparnica. A za Dinu, sada inteligentnu ženu, punu samopouzdanja i zrelih emocija, preobražaj iz neobične, radoznale, u lijepu i kulturnu ženu, predstavlja najteži test.


Komentari (0)

Foto