Ratnici s planine (2001)

SHU SHAN ZHENG ZHUAN / ZU WARRIORS (Originalni naziv)

akcija fantastika

Kako bi očuvali mir i blagostanje na Zu planini ratnici se sukobljavaju sa silama zla

 
Režija: Hark Tsui
Scenarij: Hark Tsui, Man Choi Lee
Uloge: Ekin Cheng, Cecilia Cheung, Louis Koo, Patrick Tam, Kelly Lin, ...

Filmografija

Film je moglo bi se reći nastavak, remake "Warriors of Zu Mountain" iz 1983. godine.Tsui Hark jedna je od središnjih osobnosti kineskog odnosno hongkonškog filma posljednjih dvadeset i više godina.Film obiluje odličnim specijalnim efektima.U glumačkoj ekipi filmofili će svakako prepoznati Ziyi Zhang, koja je godinu ranije postala svjetska zvijezda jednom od glavnih uloga u art-hitu Anga Leeja Tigar i zmaj.

Između neba i zemlje postoji planinsko područje Zu, gdje žive besmrtnici. Njihovo kraljevstvo ugrožava odmetnuta besmrtnica Amnezija koja želi vladati Zuom i cijelim svijetom. Vođa Zua moćni je duhovnik Bijele Obrve, koji poziva svoje najbolje borce da se suprotstave Amneziji. Ona se međutim krije u Krvavoj spilji, gdje želi do maksimuma ojačati svoje moći. Sukobu titana svjedoči mlada smrtnica Joy, kći plemenskog vođe, koja napokon shvaća da ono o čemu je slušala od djetinjstva nije mit, nego stvarnost.

 Specijaliziran za uzbudljive borilačko-akcijske žanrovske filmove s puno stila, Tsui ih je što sam scenaristički i redateljski kreirao i producirao, a uz to je zabilježio i niz glumačkih nastupa. Ratnici s planine nije njegov prvi film s temom Zu ratnika - još 1982. snimio je film Zu: ratnici s magične planine, koji se smatra jednim od najboljih u njegovom opusu. Što se tiče filma Ratnici s planine, spomenimo da je bio nominiran za uglednu Hongkonšku filmsku nagradu u šest kategorija - za najbolju akcijsku koreografiju, scenografiju, kostimografiju i masku, montažu, zvučni dizajn, te vizualne efekte.


Komentari (0)

Foto