Provincijalci (1999)

The Out of Towners (Originalni naziv)

komedija

Nevolje bračnog para koji odlazi u New York kako bi svoje živote učinio zanimljivima

 
Režija: Sam Weisman
Scenarij: Neil Simon, Marc Lawrence
Uloge: Steve Martin, Goldie Hawn, John Cleese, Mark McKinney, Oliver Hudson, ...

Filmografija

Komediju o bračnom paru iz provincije, koji odlazi u New York kako bi svoje živote učinio zanimljivima, režirao je veteran Sam Weisman. Neki će pomisliti kako Weisman nije imao pretjerano težak zadatak, no ako se prisjetimo da su tridesetak godina ranije Jack Lemmon i Sandy Dennis briljirali u istoimenoj komediji, koju je napisao Neil Simon, postaje jasno da je adaptacija sa Steveom Martinom i Goldie Hawn u glavnim ulogama morala biti barem jednako uvjerljiva kao i original.

Henry (Steve Martin) je marketinški stručnjak iz Ohija. Poput njegovog rokovnika, Henryjev život je posložen do detalja. Njegova žena Nancy (Goldie Hawn) smatra da u njihovim životima nedostaje uzbuđenja, te da je nestalo strasti s početka braka. Henry i Nancy su proveli 24 godine u bračnoj zajednici, a danas, kada su njihova djeca odrasla i imaju svoje živote, Nancy smatra da ih više ništa ne veže za dom u Ohiju te da bi se trebali preseliti u New York. Henry pronalazi poslovni izazov u Velikoj jabuci, te se uputi na intervju za isti. No, od trenutka kupnje zrakoplovnih karata, par prati nesreća. Let je odgođen, prtljaga izgubljena, hotelske rezervacije otkazane, taksi, koji ih dočeka u New Yorku, je krntija, a povrh svega Henryja slučajno drogiraju, a Nancy završi na terapijskom sastanku ovisnika o seksu.

Nakon uspjeha “Podstanarke”, na kojem su dokazali da zajedno perfektno funkcioniraju, slavni Steve Martin i Goldie Hawn u "Provincijalcima“ ponovno su udružili snage i još jednom pokazali sav svoj komičarski talent. Pridružio im se je legendarni John Cleese, na kojega ne treba trošiti riječi hvale, pa vrhunski rezultat nije mogao izostati.


Komentari (0)

Foto