Konačni obračun: Ecks protiv agentice Sever (2002)

Ballistic: Ecks Vs Sever (Originalni naziv)

akcija

Suparnički agenti udružuju snage kako bi porazili zajedničkog protivnika

 
Režija: Wych Kaosayananda
Scenarij: Alan B. McElroy
Uloge: Antonio Banderas, Lucy Liu, Steve Bacic, Miguel Sandoval

Filmografija

"Ballistic: Ecks vs. Sever" privukao je veliku pažnju kada je režija filma s budžetom od 70 milijuna dolara povjerena mladom tajlandskom redatelju Wychu Kaosayanandi koji je prije snimio samo jedan, ali najskuplji tajlandski film "Fah" koji je bio veliki domaći hit. Režiravši "Ballistic: Ecks vs. Sever" pod imenom Kaos, filmu je želio dati žestoki tempo sa što više akcijskih scena i spektakularnih eksplozija.

Bivša specijalna agentica Sever (L. Liu) otme sina moćnog i bogatog Roberta Ganta (G. Henry), naizgled kako bi mu se osvetila jer ga krivi za smrt vlastitog djeteta.Međutim, Gant zapravo koristi svog sina kako bi u njemu prokrijumčario minijaturno ubojito oružje koje se može neprimjetno ubrizgati u čovjeka i kasnije aktivirati. FBI-ev operativac Martin (M. Sandoval) koji već duže vrijeme pokušava uhvatiti Ganta ponovno aktivira svog bivšeg agenta Ecksa (A. Banderas) koji je službu napustio nakon smrti žene u eksploziji od čega se nikada nije oporavio.Ecks tada dozna da je njegova žena još živa i udana upravo za Ganta, ali prije konačnog obračuna s Gantovim ljudima mora shvatiti na čijoj je strani Sever...

Glumački par Lucy Liu i Antonio Banderas već su bili holivudske zvijezde te su pridonijeli atraktivnosti filma.

Liu je iza sebe imala uloge u "Charliejevim anđelima", "Šangajskom podnevu" i "Udri do kosti" gdje je i glumila s Banderasom. Uslijedili su "Kill Bill vol 1", "Chicago", "Lucky Number Slevin", a i nastavak "Charliejevih anđela". Banderas je u Hollywood stigao kao europska zvijezda iz Almodóvarovih filmova (Matador, Žene na rubu živčanog sloma, Veži me!), dok je više nego uspješan američki debi imao s "Kraljevima mambe". Uslijedio je niz uspjesnih filmova poput "Philadelphije", "Intervjua s vampirom", "Desperada", "Ubojica", "Zoroa", "Spy Kidsa", "Femme Fatale". Redateljski debi ostvario je 1999. s filmom "Crazy in Alabama", a ove godine je režirao dramu o odrastanju "El camino de los ingleses". "Ballistic: Ecks vs. Sever", osim ljubitelja Antonia Banderasa i Lucy Liu, zainteresirat će i sve poklonike čiste akcije.


Komentari (1)

Foto