četvrtak, 09.12.2021 23:20

Britanija (2017)

Britannia (Originalni naziv)

drama fantastika

Epska serija o sukobu između rimskih osvajača i neustrašivih Kelta, zaštitnika Britanije

sez.3 ep.8Sada u svojoj uzbudljivoj trećoj sezoni, ova epska i vizionarska drama nastavlja pratiti rimsku invaziju na Britaniju. Nemilosrdni i lukavi general Aulo Plaucije odlučniji je no ikad da osvoji ovu mitsku zemlju na krajnjem rubu Rimskog Carstva. Sada je slomio i razbio moćne druide, ali njegova prava misija da zarobi i ubije Odabranu ostaje nedostižna. Uz snage koje se okupljaju protiv nje, Cait je ranjivija nego što misli. Skrhana događajima u drugoj sezoni, bori se sa svojim putom Odabrane – no možete li ikada zaista pobjeći od svoje sudbine?
 
Režija: Christoph Schrewe, Sheree Folkson
Scenarij: Tom Butterworth, Jez Butterworth, James Richardson
Uloge: David Morrissey, Kelly Reilly, Nikolaj Lie Kaas, Liana Cornell, ...

Filmografija

Britanija je drama smještena 43. g. n.e. kada se rimska carska vojska vratila uništiti keltsko srce Britanije – tajanstvenu zemlju pod vladavinom ratnica i moćnih druida koji posjeduju nevjerovatne moći. Ili tako kažu.

Kad Rimljani napadnu Britaniju 43. g. n. e., Kerra, kći kralja Cantiija, prisiljena je zanemariti svoja neslaganja sa suparničkom kraljicom Antedijom kako bi se suočile sa svojim osvajačima. Rimljani, na čelu s generalom Aulom Platijem, odlučni su uspjeti u onome u čemu Julije Cezar nije i osvojiti ovu mitsku zemlju na dalekom rubu Rimskog Carstva. Aulo je jak i žilav vođa, ali ima duboku tajnu koja prijeti njegovoj misiji. Plemena i druidi ujedinjuju se u borbi protiv Rimljana, a Kerri je dodijeljena najvažnija uloga u životu kao predvodnica otpora protiv moćne rimske vojske.

Komentari (0)

Foto