Strah u svemiru (1985)

Space Rage: Breakout On Prison Planet (Originalni naziv)

vestern sf

Lovac na glave udružuje snage s bivšim vojnikom kako bi zaustavili poremećnog ubojicu

 
Režija: Conrad E. Palmisano
Scenarij: Jim Lenahan, Morton Reed
Uloge: Richard Farnsworth, Michael Pare, John Laughlin, Lee Purcell

Filmografija

Debitantski redateljski projekt producenta i glumca Petera McCarthyja i iskusnog kaskadera Conrada E. Palmisana, odlikuje se zanimljivim dizajnom, realiziranim neobičnom kombinacijom retro i futurističkog stila, atraktivnim akcijskim sekvencama, te raspoloženim (auto)ironičnim glumačkim nastupima.

Amerika u bliskoj budućnosti. Nakon pokušaja pljačke jednog trgovačkog centra u Los Angelesu, prilikom čega je hladnokrvno ustrijelio nekoliko ljudi, psihopatski ubojica Grange (M. Paré) je uhićen i po hitnom postupku osuđen na doživotni zatvor u zatvoreničkoj koloniji na planetu Proximo Centauri 3. Kad se letjelica s novim zatvorenicima spusti na planet, Grange shvati da je riječ o radnom logoru u kojem zatočenici obavljaju teške fizičke poslove u rudnicima boksita i berilija. Logorom upravlja guverner Tovah (W. Windom), koji mašta o budućoj političkoj karijeri a nad zatvorenicima danonoćno bdije skupina stražara predvođena Walkerom (J. Laughlin).

Walker je obiteljski čovjek, kojeg supruga Maggie (L. Purcell) moli da zbog nje i njihova djeteta što prije pronađe neki mirniji posao na Zemlji. A tu je i stari Pukovnik (R. Farnsworth), Walkerov najbolji prijatelj, oružar koji je nekad bio zatvorski čuvar. Nedugo nakon Grangeova dolaska, Pukovnika počne mučiti noćna mora, u kojoj ga zbog nenapunjenog oružja Grange smrtno rani. A Grange s bezobzirnim Brainom Surgeonom (F. Doubleday) i nemilosrdnim Quinnom (D. Redfield) priprema pobunu i bijeg iz zatvora...


Komentari (0)

Foto