Veće od neba (2005)

BIGGER THAN THE SKY (Originalni naziv)

komedija drama romantika

Nakon što ga ostavi djevojka mladić se prijavi za ulogu u splektarskoj kazališnoj grupi

 
Režija: Al Corley
Scenarij: Rodney Patrick Vaccaro
Uloge: Marcus Thomas, John Corbett, Amy Smart, Sean Astin, Clare Higgins

Filmografija

Zanimljiva i originalna, romantična komedija redatelja Ala Corleya, "Veće od neba", svojevrsna je prerada ili obrada legendarne priče o Cyranu de Bergeracu, usredotočena na paralelizam zbivanja na pozornici i izvan nje. Scene kazališnih produkcija rijetko su kada na filmu zabilježene ovako dinamično, za što su jednako koliko i redatelj zaslužni redom sjajni glumci, koji, zapravo, svi igraju po dvije uloge - onu svoga lika te lika u predstavi.

Nakon što ga ostavi djevojka, Peter Rooker (Marcus Thomas) želi svome životu dati novi smjer. Tako se prijavi na audiciju za manju ulogu u kazališnoj produkciji "Cryana de Bergeraca", koju postavlja lokalna zajednica. Iako Peter nema nikakvoga glumačkog iskustva, nekim čudom se redatelju toliko svidi da dobiva glavnu ulogu. Peter uskoro upada u spletke kazališnoga kruga, koji čine šarmantni i prevrtljivi Michael Degan (John Corbett), prekrasna Grace Hargrove (Amy Smart) i ostali ekscentrici. Saznat će kako u svijetu kazališta ne vrijede uvriježena životna pravila, ali da u njemu također svatko ima svoju rolu.

Manje poznati Marcus Thomas odličan je kao nesretni Peter, koji slomljeno srce planira zaliječiti umjetničkim radom, a pariraju mu, među ostalima, i John Corbett, Amy Smart i Sean Astin.

 


Komentari (1)

Foto