Čudo (1991)

Miracle, The (Originalni naziv)

drama

Tinejdžer Jimmy očaran je šarmantnom glumicom

 
Režija: Neil Jordan
Scenarij: Neil Jordan
Uloge: Beverly D'Angelo, Donal McCann, Niall Byrne, Lorraine Pilkington, J.G. Devlin

Filmografija

„Čudo“ je simpatična priča o Jimmyju (Niall Byrne), tinejdžeru koji živi u malom irskom obalnom gradiću. Njegov je hobi šetanje po obali s prijateljicom Rose (Lorraine Pilkington) i izmišljanje priča o ljudima koje susreću po putu.

Lirična irska romanca Neila Jordana odvija se u malom obalnom gradiću Brayu (u blizini Dublina) i donosi nam priču o dvoje tinejdžera, Jimmyju (Niall Byrne) i Rose (Lorraine Pilkington). Oni dane provode lutajući popločenim ulicama, obalom i molovima. Kako bi skratili vrijeme, Rose i Jimmy izmišljaju priče o nepoznatim ljudima na ulicama. Jednoga dana, promatrajući ljude na željezničkoj stanici, profinjena i glamurozna starija žena, Renee Baker (Beverly D'Angelo), toliko se isticala među neuglednim stanovnicima grada  da je Jimmy i Rose odlučuju pratiti, odlučni da saznaju sve o njoj.

Slijede je do plaže i Renee im se obrati. Kada pogleda Jimmyja, on se odmah očara zagonetnom ženom. Rose, koja je pomalo zaljubljena u Jimmyja odlučuje ga učiniti ljubomornim pokušavajući privući pažnju mladog krotitelja lavova iz putujućeg cirkusa. No Jimmy je potpuno očaran s Renee, a njegova želja da je bolje upozna imat će sudbonosne posljedice


Komentari (0)

Foto