Messiah: The Rapture (2008)

Messiah: The Rapture (Originalni naziv)

drama kriminalistički

Policijski inspektor u utrci je sa vremenom kako bi riješio zagonetku i zaustavio brutalna ubojstva

 
Režija: Harry Bradbeer
Scenarij: Oliver Brown
Uloge: Marc Warren, Marsha Thomason, Daniel Ryan, Rory Kinnear, Nina Sosanya, ...

Filmografija

Policijskog inspektora Josepha Walkera progoni vlastita prošlost. Nedavno, za privremenog premještaja u Izrael, nesretne okolnosti odvojile su ga od voljene djevojke, Palestinke Salme: Salmin brat, naime, počinio je samoubilački napad bombom. Vrativši se u Englesku, Joseph ne zna gdje je Salma niti koliko ona zna o bratovoj samoubilačkoj misiji.

Kada Joseph počne voditi istragu o seriji brutalnih i minuciozno razrađenih ubojstava, zbunjuje ga bizarna priroda zločina te prisutnost tajanstvenih simbola upisanih u pijesak na svakome mjestu zločina. Jospehov novi tim  detektivka Mel Palmer i inspektor Terry Hedges izravno je povezan s ubojstvima putem zabranjene ljubavne afere i slučaja silovanja koji vodi državna tužiteljica Sarah Templar.

Frustriran ubojicom i još uvijek na mukama zbog svoje nenamjerne uloge u pogibiji nedužnih civila u Izraelu, Joseph se obraća odvjetniku Stewartu Deanu  iskusnome branitelju osumnjičenih za terorizam  u pokušaju da shvati mentalni sklop bombaša samoubojice te otjera bojazan da ga je Salma iskoristila za ubojit plan. S trećim ubojstvom čini se da nastaje trag: tri žrtve su musliman, židov i kršćanin  predstavnici sve tri abrahamske religije.

Joseph je uvjeren da te žrtve nešto ilustriraju  ali što? Pronalazi poveznicu između ubojstava i apokaliptičkih znakova karakterističnih za sve tri religije u pitanju: čini se da je ubojica uvjeren kako dolazi smak svijeta. Joseph identificira sveukupno sedam apokaliptičkih znakova, što znači da se utrka vodi za spašavanje preostale četiri moguće žrtve. Sat nemilosrdno otkucava: je li Joseph dovoljno brz da riješi zagonetku i zaustavi ubijanje?


Komentari (0)

Foto