Kralj komedije (1982)

The King of Comedy (Originalni naziv)

komedija drama kriminalistički

Mladi komičar otme poznatog stand-up komičara kako bi ga prisilio da pogleda njegov nastup

 
Režija: Martin Scorsese
Scenarij: Paul D. Zimmerman
Uloge: Robert De Niro, Jerry Lewis, Diahnne Abbott, Sandra Bernhard, Shelley Hack...

Filmografija

Mladi komičar u želji da se probije u svijetu komedija nakon uzastopnog odbijanja od strane poznatog komičara odluči se na pomalo drastičan korak.Naime on uz pomoć prijateljice odluči oteti poznatog stand up komičara kako bi ga napokon uspio prisiliti da pogleda njegov nastup.

Jerry Langford je popularni stand-up komičar, kojeg gledatelji naprosto opsjedaju. Tako ga nakon snimanja još jedne emisije, pred studiom dočeka mnoštvo obožavatelja. Među njima je i otkačena Masha, koja mu se uspije uvući na stražnje sjedalo automobila. Rupert Pupkin, ekscentrični tridesetpetogodišnjak ponudi Jerryju pomoć oko djevojke i uđe s njim u auto. Tijekom vožnje objašnjava mu da je i on talentirani komičar i da bi ga Jerry za protuuslugu mogao ugostiti u studiju.

Langford mu obeća da će ga pozvati, ali samo da se riješi upornog i agresivnog mladića. Rupert već idući dan dolazi u njegov studio, inzistirajući da ga on primi. Njegova tajnica zatraži Ruperta snimku svog nastupa i on je odlučan da je i osigura. Iduće dane provede u podrumu obiteljske kuće, u kojoj živi s majkom, vježbajući nastup u kartonskoj replici studija. No nakon nekoliko dana zivkanja, shvati da ga Langford namjerno ignorira i uz pomoć Mashe odluči ga oteti i tako prisiliti da mu da šansu.


Komentari (1)

Foto