Trijumf ljubavi (2001)

THE TRIUMPH OF LOVE (Originalni naziv)

komedija romantika

Zaljubljena kraljevna (M. Sorvino) pokušava osvojiti mladića s kojim bi ujedinila vlast

 
Režija: Clare Peploe
Scenarij: Clare Peploe, Marilyn Goldin, Bernardo Bertolucci
Uloge: Mira Sorvino, Rachael Stirling, Ben Kingsley, Jay Rodan, Ignazio Oliva, ...

Filmografija

Zabavna romantična komedija nastala po istoimenom kazališnom tekstu francuskog pisca i dramatičara 18. stoljeća, Marivauxa, što je jedina adaptacija djela ovoga francuskoga pisca snimljena u engleskoj produkciji. Film predvode izvrsni glumci, oskarovci Mira Sorvino (Mighty Aphrodite) i Ben Kingsley (Gandhi).

Na čelu neidentificirane europske zemlje u 18. stoljeću je kći (M. Sorvino) pokojnog uzurpatora prijestolja, koja se osjeća krivom zbog zločina koje je počinila njezina obitelj. Ona sazna da pravi prijestolonasljednik (čijeg je oca ubio njezin) postoji i prepun mržnje prema njoj živi u osami na malom imanju. Špijunirajući ga u njegovom domu, ona se na prvi pogled zaljubi u njega, što bi moglo rezultirati sretnim završetkom u pogledu prijestolja. No da bi mu se iole približila, mora se upustiti u niz prijevara koje će je dovesti do brojnih neprilika...
"Trijumf ljubavi" zabavna je romantična komedija nastala po istoimenom kazališnom tekstu francuskog pisca i dramatičara 18. stoljeća, Marivauxa, što je jedina adaptacija djela ovoga francuskoga pisca snimljena u engleskoj produkciji. Ovu ljupku priču o zaljubljenoj kraljevni koja pokušava osvojiti mladića s kojim bi ne samo živjela u ljubavi, već i ujedinila vlast, režirala je Clare Peploe, supruga redatelja Bernarda Bertoluccija, koji je bio producent filma te koscenarist. Film predvode izvrsni glumci, oskarovci Mira Sorvino (Mighty Aphrodite) i Ben Kingsley (Gandhi).

Komentari (0)

Foto