Nepozvani (2009)

The Uninvited (Originalni naziv)

triler horror drama

Tinejdžerica će učiniti sve kako bi se riješila maćehe koju krivi za smrt majke

 
Režija: Charles Guard, Thomas Guard
Scenarij: Craig Rosenberg, Doug Miro
Uloge: Emily Browning, Arielle Kebbel, David Strathairn, Elizabeth Banks, Maya Massar

Filmografija

Ovaj zastrašujući psihološki triler, ujedino i remake jednog od najuspješnijih korejskih filmova svih vremena, "A Tale of Two Sisters", dugometražni je prvijenac braće Charlesa i Thomasa Guarda.

 Nakon tragične i brutalne smrti majke, Anna (Emily Browning) se pokuša ubiti, ali završi u psihijatrijskoj bolnici. I poslije deset mjeseci ona se ne može sjetiti što se zbilo te strašne noći, no bez obzira na sve, psihijatrica je otpusti iz bolnice. Steven (David Strathairn), Annin otac i uspješni pisac, vodi kćer kući gdje ona dozna da joj je bivša njegovateljica majke, Rachel Summers (Elizabeth Banks), sada maćeha. U razgovoru sa sestrom Alex (Arielle Kebbel) shvati da joj otac u bolnicu nije dostavljao pisma niti CD-e koje je Alex slala. Anna postaje opsjednuta duhovima i vjeruje da je Rachel ubila njezinu majku.

“Nepozvani“ je prvi dugometražni film braće Guard, koji možemo smjestiti u kategoriju psihološkog trilera, tj. horora. Moderan i dobro osmišljen triler, pun je klasičnih horor scena od kojih se trzamo pred malim ekranima, no vrlo dobar scenarij s neočekivanim krajem, film odvaja od mnoštva drugih iz žanra. Braća Guard pokazali su veliki talent iza kamera, pa se od njih u budućnosti može dosta očekivati, dok je glumačka ekipa apsolutno dorasla zadatku - Emily Browning, Arielle Kebbel su sjajne, a poznati David Strathairn i prelijepa Elizabeth Banks su nas oduševili.


Komentari (0)

Foto