Jonathan Stone: Podmetnuto umorstvo (1994)

JONATHAN STONE: THREAT OF INNOCENCE / FRAME UP (Originalni naziv)

drama kriminalistički

Bivši policajac prisiljen je pronaći pravog ubojicu kako bi sprao ljagu sa svog imena

 
Režija: Michael Switzer
Scenarij: Gordon Greisman
Uloge: Richard Crenna, Beverly D Angelo, Stephen McHattie, Robert Desiderio, ...

Filmografija

Nakon smrti supruge bivši policajac Jonathan Stone seli se u predgrađe Seattlea kako bi započeo sa novim životom.U predgrađu ga nepravedno optuže za ubojstvo koje nije počinio.Primoran je potražiti pravog ubojicu kako bi sprao ljagu sa svog imena.

Jonathan Stone (R. Crenna) bio je dvadeset i tri godine policijski detektiv, šest puta odlikovan za hrabrost. No zadnjih godina radi kao privatni istražitelj u Bostonu, a najčešći su mu poslovi praćenje preljubnika. Sav novac daje na liječenje svoje teško bolesne žene. Kad Nan umre, na sprovod iz Seattlea stiže njezin prijatelj Arnie Ryan (R. Desiderio), kojeg Jonathan površno poznaje, no zna da su Nan i Arnie bili prijatelji od djetinjstvam. Arnie ponudi Jonathanu da se odmori u njegovoj kući u Seattlu, smještenoj na obali jezera, jer će luksuzna kuća biti dva tjedna prazna. Jonathan tamo upozna susjedu Annie Hayes (B. D'Angelo) i dok razgovaraju primijete u Arniejevoj kući maskiranog muškarca koji zapuca na Jonathana i pobjegne. Drugo jutro pojavi se policijski detektiv i obavijesti Jonathana da je Arnie nađen nedaleko od svoje kuće ustrijeljen. Imao je sa sobom Jonathanov notes, pa je Jonathan jedini osumnjičeni. Uz Annieninu pomoć, Jonathan sam počne istraživati. Prvi mu je šok kad nedaleko mjesta zločina pronađe svoj pištolj koji policija nije primijetila. Annie ga uputi na sestre Noru (N. Hunter) i Deborah Walsh (A. Watson) s kojima je Arnie bio blizak. Ali netko ubije Noru, a Jonathan otkrije leš. Policiji se to ne sviđa...

U ovom zanimljivom krimiću u glavnoj ulozi briljira R. Crenna, nekadašnja zvijezda mnogih kriminalističkih i akcijskih filmova, a odlična mu je partnerica B. D'Angelo.


Komentari (0)

Foto