Lopovi (2009)

Thick as Thieves / The Code (Originalni naziv)

kriminalistički

Dva iskusna lopova prisiljena su raditi za ruskog mafijaša

 
Režija: Mimi Leder
Scenarij: Ted Humphrey
Uloge: Morgan Freeman, Antonio Banderas, Radha Mitchell, Robert Forster, ...

Filmografija

Američka redateljica, Mimi Leder, donosi nam ovaj napeti krimić o vještom lopovu koji udružuje snage s mladim početnikom. U glavnim ulogama pojavljuju se Morgan Freeman i Antonio Banderas.

Iskusni lopov Keith Ripley (Morgan Freeman) pozove sposobnog kolegu iz Miamija, Gabriela Martina (Antonio Banderas), da mu se pridruži u New Yorku. Plan je ukrasti dva vrijedna Fabergeova jajeta, zaključana u sefu dobro zaštićenog ruskog zlatara Romanova. Svako jaje vrijedi dvadeset milijuna dolara na crnom tržištu, a Ripley mora vratiti dugove moćnom mafijašu Nickyju (Rade Šerbedžija) pa se odvaži na drsku pljačku. Iako se isprva dvoumi, Gabriel pristane postati Keithov partner kada provede noć s njegovim kumčetom Alexandrom Karolin (Radha Mitchell). U međuvremenu, uporni poručnik Weber (Robert Foster), koji već dvadeset godina neuspješno pokušava uhvati Ripleya na djelu, konačno je shvatio kako ga se dočepati.Redateljica Mili Leder proslavila se znanstveno-fantastičnim "Deep Impact" i "Mirotvorcem", s Clooneyem i Kidma te sa "Šalji dalje" s Kevinom Spaceyem, Helen Hunt i Haleyem Joelom Osmentom, kojeg se sjećamo kao talentiranog dječaka iz "Umjetne inteligencije" i "Šestog čula". Večerašnji film je na razini očekivanja koje imamo od Leder, a glavni pokretač i snagu filma svakako čine veliki holivudski glumci Antonio Banderas i Morgan Freeman koji međusobnom kemijom na platnu dobro maskiraju manje nedostatke filma.
U ostalim ulogama nalaze se Radha Mitchell, Robert Foster te Rade Šerbedžija, u još jednoj ulozi ruskog negativca. Zanimljivo je da su i ovoga puta, nakon Renea Medvešeka u "Mirotvorcu", Mimi Ledger i producenti odlučili potražiti usluge hrvatskog glumca, internacionalca Rade Šerbedžije, koji s lakoćom odrađuje holivudske zadatke.

Komentari (0)

Foto