Duhovi Marsa (2001)

GHOSTS OF MARS (Originalni naziv)

akcija horror

Protivnici s različitih strana zakona se udružuju u borbi protiv zlih duhova Marsa

 
Režija: John Carpenter
Scenarij: John Carpenter, Larry Sulkis
Uloge: Natasha Henstridge, Ice Cube, Jason Statham, Clea Du Vall, Pam Grier, ...

Filmografija

John Carpenter ("Napad na policijsku stanicu", "Noć vještica", "Bijeg iz New Yorka", "Vampiri"...) bez imalo sumnje jedan je od najvažnijih i najboljih redatelja u povijesti horora, koji je svojim originalnim, beskompromisnim pristupom snimanju filmova začeo mnoge trendove nezavisnog stvaranja, u čijim tekovinama uživamo i danas. "Duhovi Marsa" za sada je njegov posljednji filmski uradak, ako ne računamo "Psyhopath" koji je u post produkciji i tek stiže u kina, uzbudljiv i zastrašujući znanstveno-fantastični horor, pun spektakularne akcije i napetih scena čistog užasa...

Daleke 2176. godine, Mars se, iako iznimno opasan i loših uvjeta za život, pretvorio u alternativnu životnu destinaciju prenapučenoj Zemlji. Poručnica Melanie Ballard (Natasha Henstridge) ima zadatak pred lice pravde privesti najopasnijega kriminalca na planetu, zloglasnog Jamesa Desolationa Williamsa (Ice Cube), u čemu bi joj trebala pomoći njezina vjerna ekipa.

Međutim, borba pravde i kriminala pretvorit će se u nešto sasvim drugo i mnogo opasnije kada neoprezna profesorica Arlene Whitlock (Joanna Cassidy) na poprištu arheoloških iskapanja greškom oslobodi dugo usnule zle duhove Crvenog planeta. Kako bi se obranili od nezamislivih strahota, Ballardova i Desolation sada moraju usko surađivati.

 


Komentari (5)

Foto