Ubojita Jane (2005)

PAINKILLER JANE (Originalni naziv)

akcija sf

Vojska kreće u potjeru za mladom vojnikinjom koja posjeduje samoiscjeliteljske moći

 
Režija: Sanford Bookstaver
Scenarij: John Harrison, Don Keith Opper
Uloge: Emmanuelle Vaugier, Eric Dane, Richard Roundtree, Venus Terzo, Tate Donovan

Filmografija

Zanimljiv zaplet uzbudljivog filma "Ubojita Jane", redatelja Sanforda Bookstavera, s lakoćom će zaintrigirati sve ljubitelje znanstvene fantastike, čije povjerenje neće iznevjeriti sve do samoga kraja. Rijetko se u svijetu televizijskih filmova nađe ovoliko originalnih ideja koje se realiziraju prilično uvjerljivo, što je rezultat činjenice kako autori filma nisu zagrizli preveliki kolač gomilanjem motiva i pod-zapleta, nego su zamišljenu priču logično izveli od početka do kraja.

Svaki pripadnik vojne jedinice koja je bila izložena biokemijskom oružju je umro, osim mlade Jane Elizabeth Browning (Emmanuelle Vaugier). Ne samo da se začuđujuće brzo potpuno oporavila od toga napada, ona je izgleda zadobila i sposobnost da se u rekordnom roku oporavi od bilo kakve, pa i najteže ozljede. Jane saznaje kako joj vojska zapravo ne želi pomoći, nego na njoj eksperimentira kako bi razvila serum koji bi koristio i drugim vojnicima. Razočarana takvim razvojem situacije, Jane bježi, a vojska kreće u potjeru.

Kao glavna junakinja, prelijepa Emmanuelle Vaugier istovremeno je akcijska heroina i žena s čijom se osobnom dramom malo toga može mjeriti. U svakom slučaju, svoju je ulogu odigrala vrlo dobro

 


Komentari (0)

Foto