Hladan, okrutan grad (1998)

COOL (Originalni naziv)

drama

Priča o samohranom ocu koji pokušava uskladiti posao, brigu o djetetu i ljubavni život

 
Režija: John N. Smith
Scenarij: Matthew McDuffie, Michael Grant Jaffe
Uloge: Vince Vaughn, Monica Potter, Joey Lauren Adams, Bobby Moat, Devon Sawa, ...

Filmografija

Drama o samohranom ocu koji pokušava uskladiti svoju poslovnu karijeru, samostalnu brigu o djetetu i ljubavni život neuobičajen je pogled na probleme s kojima se mnogo češće susreću majke. Upravo ta promijenjena perspektiva čini film posebno zanimljivim. Osim toga, problem samohranog roditelja u filmu je obrađen bez suvišne patetike: glavni junak jednostavno prihvaća stvari kakve jesu i s njima pokušava napraviti najviše što se može bez samosažaljenja.

Kad ga supruga Kate (M. Potter) napusti bez riječi objašnjenja, uspješni odvjetnik Russell (V. Vaughn) prisiljen je odseliti se u manji grad i potražiti manje zahtjevan posao kako bi se mogao posvetiti svom petogodišnjem sinu Calvinu (B. Moat). Uz lakše odvjetničke slučajeve prihvaća se treniranja srednjoškolske košarkaške ekipe pri čemu upozna sestru jednoga igrača, veterinarsku pomoćnicu Beth (J. Lauren Adams). Russ s njom oprezno započinje ljubavnu vezu, no tada se bez najave pojavljuje Kate. Uz sve to dobiva primamljivu ponudu velikog odvjetničkog ureda koji od njega traži preseljenje u Dallas...

Film koji potiče na razmišljanja o roditeljstvu i svim njegovim ljepotama i teškoćama. Redatelj John N. Smith najpoznatiji je po filmu "Opasne misli". U glavnoj je ženskoj ulozi mlada glumačka zvijezda Monica Potter, dok su njezin partner Vince Vaughn (Jurski park) i Joey Lauren Adams (Tražeći Amy), iako daroviti glumci, poznati tek po manjim ulogama.


Komentari (0)

Foto