Gola džungla (1954)

The Naked Jungle (Originalni naziv)

triler melodrama avantura

Naručena nevjesta i vlasnik plantaže kakaa spašavaju plantažu od kolonije vatrenih mrava

 
Režija: Byron Haskin
Scenarij: Ranald MacDougall, Carl Stephenson
Uloge: Charlton Heston, Eleanor Parker, Abraham Sofaer, William Conrad

Filmografija

Vlasnik plantaže u južnoameričkoj džungli naruči nevjestu iz New Orleansa. Kad žena napokon stigne, život u sparnoj i neciviliziranoj klimi nimalo joj se ne svidi. Osim što mora trpjeti brak bez ljubavi, uskoro se mora suočiti s prirodnom nepogodom gotovo biblijskih razmjera kad mnogobrojne brigade vatrenih mrava prijete uništiti čitavo imanje.

Prelijepa Joanna (E. Parker) stiže iz New Orleansa u divljinu Južne Amerike kako bi upoznala svoga supruga, imućnog plantažera Christophera Leiningena (C. Heston). Joanna nikad nije vidjela Leiningena već se za nj udala 'na slijepo' kao pobjednica natječaja koji je za izbor plantažerove supruge organizirao njegov brat. Nakon prvog susreta Leiningen je prilično rezerviran prema Joanni, teško podnoseći njezinu inteligenciju i humor, no s vremenom ona ispod hladne maske otkrije poneku emociju. Taman kad počnu normalno komunicirati, plantaži se približi neviđena opasnost...

Pustolovna melodrama u režiji uglednog holivudskog redatelja i majstora specijalnih efekata Byrona Haskina, zaslužnog za znanstveno-fantastične klasike "Rat svjetova" i "Od Zemlje od Mjeseca". Današnje ostvarenje znatno je "uobičajenije" od spomenutih, no i ovaj ljubić sadrži pustolovni preokret. Neke će gledatelje vjerojatno podsjetiti na glasovitu "Stazu slonova". U glavnim su ulogama legendarni C. Heston (Ben Hur,'El Cid, Planet majmuna) i prelijepa E. Parker (Detektivska priča, Čovjek sa zlatnom rukom).


Komentari (0)

Foto