Shaft (2000)

Shaft (Originalni naziv)

akcija triler kriminalistički

Kako bi zaustavio ubojicu detektiv mora pronaći ključnu svjedokinju ubojstva

 
Režija: John Singleton
Scenarij: Ernest Tidyman, John Singleton
Uloge: Samuel L. Jackson, Vanessa L. Williams, Christian Bale, Jeffrey Wright

Filmografija

Da bi zaustavio rasističkog ubojicu, karizmatični detektiv Shaft mora naći jedinog svjedoka koji ga može staviti iza rešetaka. Što je Shaft bliže istini, to je opasnost veća...

Hladnokrvan i ubojit detektiv njujorške policije John Shaft (Samuel L. Jackson) uhićuje Waltera Wadea Jr. (Christian Bale) u ubojstvu koje je rasistički motivirano. Očevidac je nestao, a Wade bježi. Dvije godine poslije Wade se vraća da bi se suočio s pravdom siguran kako će novac i moć njegova oca, ali i rasistička politika, jamčiti oslobađajuću presudu. Shaft se trudi naći svjedokinju, a Wade je želi ubiti. Okreće se kralju droge iz geta, Peoplesu Hernandezu (Jeffrey Wright), koji je spreman ubiti za novac i iskoristiti Wadea da nađe put do bogatih kupaca narkotika. Put mu je prepriječio čvrst i odlučan Shaft. Može li naći svjedokinju Dianu Palmieri (Toni Collette) na vrijeme i provesti je kroz kišu metaka?

"Shaft" je remake istoimenog filma iz 1971. koji je stekao kultni status. Redatelj Gordon Parks tada je publici predstavio neuobičajenog crnačkog detektiva koji je podjednako uspješan u rješavanju zločina kao i u susretima s ljepšim spolom. Trideset godina poslije Shafta se sjetio John Singelton, najmlađi redatelj ikada nominiran za Oscar ("Boys΄n the Hood").

Redatelj je za ulogu Shafta našao idealnog glumca - Samuela L. Jacksona, a impresivnu ulogu ostvario je i Christian Bale, koji se prije toga proslavio u hitu "American Psycho".


Komentari (1)

Foto