ponedjeljak, 01.01.0001 00:00

Baywatch (1989)

Baywatch (Originalni naziv)

akcija drama avantura

Serija o požrtvovnim spasiocima koji patroliraju na krcatim plažama u sunčanoj Kaliforniji

 
Režija: Michael Berk, Gregory J. Bonann
Scenarij: Douglas Schwartz
Uloge: David Hasselhoff, Jeremy Jackson, Michael Newman, Pamela Anderson, ...

Filmografija

Ovog ljeta nema straha od utapanja, napada morskih pasa i potresa jer televizijskim ekranom patroliraju spasioci kultne serije 'Baywatch'. Serija koja je lansirala u zvjezdano nebo ljepotice poput Pamele Anderson, Yasmine Bleeth, Carmen Electre, Traci Bingham, Angelice Bridges i Brooke Burns ovo ljeto će pružiti pravo osvježenje gledateljima Nove TV. Serija je 1996. i 1997.godine osvojila ASCAP nagradu za Top TV seriju. Prema Guinnessovoj knjizi rekorda, 'Baywatch' je najgledanija televizijska emisija svih vremena koja je imala preko 1,1 milijardi gledatelja.

Američka kultna televizijska serija o spasiocima koji patroliraju na krcatim plažama u sunčanoj Kaliforniji emitirala se u razdoblju od 1989. - 1999. godine, a od 1999.-2001. gledatelji ju pamte pod nazivom 'Baywatch Hawaii'. Jedan od tvoraca serije Gregory J. Bonann i sam je radio kao spasilac u okrugu Los Angelesa te je tako odlučio napraviti film o spasiocima. No, umjesto filma Baywatch' je postao uspješna televizijska serija. Premijera serije je bila 1989. godine na NBC-u, ali je otkazana nakon prve sezone zbog visokih troškova produkcije.
No upornošću i prepoznavanjem potencijala projekta David Hasselhoff, svima poznatiji kao Mitch Buchannon, oživio je 'Baywatch' uloživši svoj novac kao izvršni producent. 'Baywatch' je zatim postao jedna od najuspješnijih serija svih vremena, a doživjela je ukupno 11 sezona i dva spin off-a 'Baywatch Nights' te film 'Baywatch: Hawaiian Wedding'. U desetoj sezoni serija je promijenila ime i lokaciju koja se premjestila na Havaje te promijenila naziv u 'Baywatch Hawaii'. David Hasselhoff u ulozi Mitcha Buchannona lik je koji čini okosnicu radnje, a uz ljepotice koje čuvaju kupače postao je i zaštitnim znakom serije.



Naslovnu pjesmu serije 'Save Me' izvodi Peter Cetera. David Hasselhoff je otpjevao pjesmu 'Current of Love' kao završnu pjesmu druge, treće i četvrte sezone, dok je pjesma 'I'm Always Here' tematska pjesma treće sezone. U trećoj sezoni prvi puta se pojavljuje Pamela Anderson kao zanosna C.J. Parker. Timu novaka priključuje se razmaženi i bogati Matt i siromašna prvakinja u plivanju Summer. Nakon početnog neslaganja između Summer i Matta bukne ljubav, no Mattove planove pobrka zgodan i šarmantan mjesni tinejdžer i surfer Jimmy Slade. U epizodnoj ulozi pojavljuje se lijepa Elizabeth Berkley, kao bogata Courtney koju privuče Slade. Mitcha uznemiri dolazak nove poručnice Stephanie s kojom ga veže romantična prošlost. Također, njegova karijera će doći u pitanje kada se prilikom akcije teško ozlijedi i ostane paraliziran.

Komentari (0)

Foto