Plavi led (1992)

BLUE ICE (Originalni naziv)

akcija triler

Bivši tajni agnet se vraća u svijet špijunaže kako bi pomogao djevojci u koju se zaljubio

 
Režija: Russell Mulcahy
Scenarij: Ron Hutchinson, Ted Allbeury
Uloge: Michael Caine, Sean Young, Ian Holm, Bobby Short, Alun Armstrong

Filmografija

Kvalitetan, napet i nepredvidljiv triler redatelja Russella Mulcahyja, "Plavi led", svojom čvrstom naracijom, preciznim raspletanjem situacije i brižnom redateljskom vizijom podsjeća na naslove iz nekih drugih, starijih vremena, u kojima je uvjerljivost priče i likova bila važnija od spektakularnih specijalnih efekata.

Dok je radio kao agent MI6-a, Harry Anders (Michael Caine) je stekao mnoštvo neprijatelja. Sad se odlučio povući iz tog svijeta i otvoriti bar. Jednoga dana na ulici se slučajno sudari s prekrasnom Stacy Mansdorf (Sean Young), s kojom se počne viđati. Između njih se rađa ljubav te nakon nekog vremena Stacy zamoli Harryja za pomoć jer ima problem koji sama ne može riješiti. Zbog toga se Harry mora vratiti u opasan svijet špijunaže, za koji je mislio da je debelo iza njega.

U ovom napetom i uzbudljivom trileru doajen Michael Caine se kao i uvijek snalazi odlično. Kao njegova partnerica briljira Sean Young, koja je uspješno zamijenila isprva odabranu Sharon Stone. Uz njih dvoje, u filmu gledamo mnoga poznata lica, među kojima se ističe još jedan britanski velikan, Ian Holm.


Komentari (0)

Foto