Spice World (1997)

Spice World (Originalni naziv)

komedija glazba obiteljski

Priča o članicama grupe Spicegirls i njihovih pet dana prije prvog koncerta uživo

 
Režija: Bob Spiers
Scenarij: Kim Fuller, The Spice Girls
Uloge: Emma (Baby Spice) Bunton, Geri (Ginger Spice) Halliwell, ...

Filmografija

Sat i pol zabave o planetarnoj slavi i meteorskom uspjehu jednog od najpoznatijih pop bendova devede-setih, parodira i razne filmske žanrove, uključujući bondovske serijale, misterije Agathe Christie, horore, SF-ove.

U filmu slijedimo članice grupe Spicegirls, u njihovu autobusu posljednjih dana prije prvog koncerta uživo u Royal Albert Hallu. Napravljen u komičnom i lepršavom tonu, film je svojevrsna kronika pet ludih dana njihova i inače frenetičnog rasporeda. Fantastične pustolovine te dramatične potjere iznesene su poput kaleidoskopskog svijeta ovih otkvačenih djevojaka. Tako one susreću izvanzemljace, voze se u brzim čamcima, posjećuju plesne podije, čak su svjedokinje rođnja djeteta - još jedne djevojčice koja će kad odraste promovirati njihovu čudesnu Girl Power. Živahne Spajsice susreću i horde svojih bučnih fanova, ali i pohlepnih paparazza. 

Ekipa uključuje poznate karakterne britanske glumce poput Richarda E. Granta kao njihovog neurotičnog menadžera, Alana Cumminga kao novinara koji s njima pokušava dobiti intervju ili veterana Rogera Moorea, kao bogatog i moćnog šefa iz sjene koji zapravo sve nadgleda. Pojavljuju se i slavna imena svijeta estrade - Elton John, Meatloaf te Bob Geldof.


Komentari (0)

Foto