Sedam godina poslije (2000)

OUT IN FIFTY (Originalni naziv)

drama

Ray (S. Leet) nakon izlaska iz zatvora pokušava pošteno živjeti ali opet zavši u zatvoru

 
Režija: Scott Leet, BoJesse Christopher
Scenarij: Scott Leet, BoJesse Christopher
Uloge: Mickey Rourke, BoJesse Christopher, Nina Ofenboeck, Nikki Bokal, Scott Lee...

Filmografija

Film je na površini akcijski triler, ali je u biti više neobična psihodrama o poremećenom detektivu opsjednutom osvetom. Lik Raya Fryea je neugodno tragičan i film je u cjelini neuobičajen, a to mu je prednost, pogotovo za one koji vole filmska eksperimentiranja. Dva glavna glumca, Scott Lee i BoJesse Christopher, ujedno su i scenaristi i redatelji filma.

Nakon što je odslužio kaznu zbog ubojstva iz nehaja, Ray Frye (S. Leet) izlazi iz zatvora. On je u trenutku strasnog vođenja ljubavi ubio svoju perverznu partnericu ne sluteći da se više nikada neće riješiti njezinog muža, detektiva Jacka Brakena (M. Rourke), koji ga odmah po izlasku iz zatvora dočeka spreman na osvetu. Ray želi nastaviti mirno živjeti i pronaći pošten posao.

Upozna Sama (B. Christopher) koji mu daje posao i uvodi u svoju obitelj. Sam je oženjen Glorijom (N. Ofenbock), ali potajno spava s njezinom sestrom Sarom, s kojom ima dogovor da će biti otac njezinom djetetu za koje će mu Sara, kad zatrudni, isplatiti pozamašnu sumu novca. Da bi došla do očevih milijuna, Sara prije toga mora ubiti bogatog oca.

Dobroćudni Ray se zbliži s Glorijom i sažali se nad njom da bi mu se napokon cijela stvar obila u glavu: Gloria zna što se zbiva i strpljivo čeka na svoju osvetu. Ray se zbog svega nađe u situaciji koju je poremećeni detektiv Braken samo čekao i optužen za višestruko ubojstvo koje nije počinio opet je u zatvoru. .


Komentari (0)

Foto