Građanska presuda (2003)

Citizen Verdict (Originalni naziv)

drama

Profesor prava postaje branitelj u TV-showu uvjeravajući se kako show ima pravilnu namjenu

 
Režija: Philippe Martinez
Scenarij: Tony Clarke, Kristina Hamilton-Grobler
Uloge: Armand Assante, Jerry Springer, Roy Scheider, Raffaello Degruttola, ...

Filmografija

Svakoga tjedna, pravim zločincima će se suditi pred američkim narodom, ali ovaj put, narod igra i ulogu porote. Ako optuženiku bude izrečena smrtna kazna, smaknuće će biti prikazano na televiziji.

Profesor prava postaje branitelj u TV-showu uvjeravajući se kako show ima pravilnu namjenu. Svakoga tjedna, pravim zločincima će se suditi pred američkim narodom, ali ovaj put, narod igra i ulogu porote. Ako optuženiku bude izrečena smrtna kazna, smaknuće će biti prikazano na televiziji.

Sam Patterson je štovani, liberalni profesor prava koji pokušava preživjeti skup razvod braka. Rockman mu ponudi izvanrednu priliku da postane branitelj u TV-showu. Sam sebe uvjeravajući kako show ima pravilnu namjenu, Sam se priključuje ekipi zajedno s Jessicom Landers, predivnom i briljantnom tužiteljicom te Carlene Osway, ambicioznom studenticom prava koju Sam zapošljava kao svoju asistenticu. Sve što Rockmanu treba je prvi slučaj koji će izaći pred porotu TV gledatelja. Optuženik za silovanje i umorstvo osigurava porast gledanosti show-a, no Sam pronalazi dokaze koji upućuju da je optuženik možda nevin u optužbama za umorstvo.


Komentari (0)

Foto