Američki jakuza (1993)

AMERICAN YAKUZA (Originalni naziv)

akcija triler kriminalistički

Tajni agent FBI-a dobiva zadatak da se ubaci u redove jakuza mafije

 
Režija: Frank Cappello
Scenarij: Max Strom, John Allen Nelson, Takashige Ichise
Uloge: Viggo Mortensen, Ryo Ishibashi, Michael Nouri, Franklyn Ajaye, ...

Filmografija

Film nezavisne žanrovske produkcije, a glavni adut te dojmljive priče o prijateljstvu i solidarnosti tajnog agenta i važnog jakuze je nastup Vigga Mortensena, zvijezde trilogije Gospodar prstenova i nositelja glavnih uloga u nekim bitnim filmovima (npr. Indijanski trkač Seana Penna, Povijest nasilja Davida Cronenberga). Mortensenov partner je poznati japanski glumac Ryo Shibashi (glavna uloga u kultnom filmu Audicija Takashija Miikea), inače svojedobno velika japanska rock zvijezda, a spomenimo i mali, no dojmljiv nastup Christine Lawson kao Nickove kratkotrajne, ali nezaboravne ljubavi Yuko..

San Pedro, California. Tek izišao iz zatvora, Nick Davis (V. Mortensen) se zapošljava na dokovima koje kontroliraju japanski mafijaši, jakuze. Jednom prilikom, kad jakuze napadnu ljudi talijanskog mafijaša Campanele (M. Nouri), Nick spasi život vođi jakuza Shujiju Sawamotou (R. Ishibashi), a on ga regrutira među svoje ljude od najvišeg povjerenja. To je ono što je Nick i želio, jer on je zapravo tajni agent FBI-a David Brandt koji je dobio zadatak da se ubaci u redove jakuza...
U glumačkoj ekipi još su dva dobro poznata imena: talijanskog mafijaša Campanelu tumači popularni TV glumac Michael Nouri (TV serije Gangsterske kronike i O.C.), a najpoznatija filmska uloga mu je u filmu "Flashdance" gdje je partner Jennifer Beals. Pragmatičnog šefa FBI-evih operacija glumi veteran Robert Forster (Jackie Brown). Redatelj Frank Cappello najpoznatiji je kao scenarist visokobudžetnog hita "Constantine" s Keanuom Reevesom i Rachel Weisz u glavnim ulogama.

Komentari (0)

Foto