Osveta šmokljana 3: Nova generacija (1992)

REVENGE OF THE NERDS III: THE NEXT GENERATION (Originalni naziv)

komedija

Legendarni šmokljan odluči pomoći novoj generaciji u borbi protiv nabildanih sportaša

 
Režija: Roland Mesa
Scenarij: Tim Metcalfe, Miguel Tejada-Flores
Uloge: Robert Carradine, Curtis Armstrong, Gregg Binkley, Ted McGinley, ...

Filmografija

Treći nastavak iznimno uspješne komičarske franšize, "Osveta šmokljana 3: Nova generacija" imala je prilično težak zadatak ne okaljati status kulta koji su uživala prva dva dijela, možda i zbog toga što je snimljena nekoliko godina nakon njih. I, mada se nipošto ne može reći kako je svoje prethodnike nadmašio, ovaj ih je film dostojno nadogradio, zabavnim miksanjem prepoznatljivih motiva iz prošlosti s novim elementima.

Rezultat uspješnih pothvata Lewisa Skolnicka (Robert Carradine) i njegovih prijatelja jest  da su šmokljani sada glavne fakultetske face. Međutim, mir i blagostanje šmokljanske populacije neće trajati još dugo jer na koledž stiže nova generacija nabildanih sportaša, odlučna u namjeri da opet zagospodari fakultetom. U svemu im namjerava pomoći i dekan, željan osvete za sramotu koju je zbog šmokljana doživio u nekoliko navrata. Harold Skolnick (Gregg Binkley), jedan od šmokljana, shvaća kako će se teško protiv nasilnika boriti sam pa se za pomoć obraća svome ujaku, legendarnom Lewisu, koji ga ipak odbija, jer se svojom prošlošću nimalo ne ponosi. No Lewisova supruga i prijatelji natjerat će ga na promjenu odluke.

Iako su novi glumci, predvođeni Greggom Binkleyem, sposobni uvjerljivo stvarati kontrolirani kaos, kakav je odlika svake uspješne komedije ovog tipa, najupečatljivija uloga ipak je pripala Robertu Carradineu, koji je ponovio svoju ulogu domišljatog Lewisa Skolnicka.

 


Komentari (0)

Foto