Divlja pravda (1994)

Wild Justice (Originalni naziv)

triler drama kriminalistički

Brat krene osvetiti sestru koju je silovao i ubio bivši dečko njegove druge sestre

 
Režija: Paul Turner
Scenarij: Geraint Jones, Eiry Palfrey
Uloge: Nia Medi, Nicholas McGaughey, Dafydd Emyr, Patricia Millardet, ...

Filmografija

Kriminalistička drama čija je tema motiv osvete, njezin smisao i opravdanost. Kroz film se provlači i problematika obiteljskih odnosa koji su trajno poremećeni stravičnim događajem. Redatelj Paul Turner, koji je i koscenarist, uspješno gradi priču koristeći se i flashbackovima. Naglašenoj raelističnosti pridonosi i hladni, sivi i kšoviti ugođaj karakterističan za te krajeve. Glumačke su interpretacije vrlo dobre, a posebno se ističu glavna glumica Nia Medi te Nick McGaughey kao negativac.

Nakon turnira u karateu na kojem ozlijedi ruku, Rhiannon Hughes (N. Medi) vraća se u stan gdje nalazi svog dečka s drugom. Napušta ga i vraća se u rodni gradić. No tada je ponovno počinju progoniti uspomene zbog kojih se i odselila. Naime, prije tri godine njezina sestra Catrin je ubijena i silovana, a počinitelj, David Griffits (N. McGaughey) upravo je izašao iz zatvora nakon smiješno kratke kazne. Griffits je nekada bio Rhiannonin dragi, ali ju je prevario s Catrin. No kada njihov brat Alun (D. Emyr) dozna da
je Griffits izašao iz zatvora ogorčen je i s još trojicom prijatelja oduči se osvetiti i sam izvršiti pravdu. Jedan od prijatelja, Ieunan (G. Pritchard) predomisli se i pokušava ih spriječiti, ali neuspješno. Oni hvataju Griffitsa i odvode ga u izoliranu i napuštenu kuću gdje ga namjeravaju ubiti. No, Ieunan pronalazi Rhiannon, priznaje joj što su planirali i oni kreću za otmičarima.

Komentari (0)

Foto